Scena din cartier: weekend muzical într-un punct termic și la librărie

scena din cartier

Concertează pentru prima dată împreună, într-un punct termic. Se întâmplă în ajun de Moș Nicolae, în Calea Șagului. În 6 decembrie, concertul va fi în Cetate, într-o librărie. Proiectul „Scena din cartier” a ajuns la jumătate.

În 5 decembrie, Scena din cartier ajunge în punctul termic de pe strada Musicescu. „Ne lustruim ghetuțele pentru Moș Nicolae și îl așteptăm pe acorduri de jazz. Muzicienii timișoreni de mare calibru, care vor performa în incinta Centrului de Tineret Șagului, vor concerta pentru prima oară în această formulă, pasiunea pentru jazz fiind numitorul comun”, anunță cei de la Tribul Artistic.

Vor fi împreună Dan Mitrofan (chitară), Toni Kühn (claviaturi), Victor Miclăuș (bas) și Tavi Scurtu (baterie). Sunt pentru prima dată pe aceeași „scenă” – e adevărat, una cât se poate de neobișnuită – dar pasiunea lor pentru muzică va face din acest experiment ceva fain.

În 6 decembrie, concertul se mută în Cărturești – Cetate. Tinerii care vor debuta pe Scena din cartier sunt Timisonic, adică Georgiana-Marcela Rădulescu (vioară) – masterandă la University of West London, Irina Vizir (violă) – studentă la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, Petre-Cristian Călin(violoncel) – student la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, și Ioan Mihăilescu(pian) – Facultatea de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Scena din cartier e… tot orașul. Și poți alege chiar tu

Scena din cartier este un proiect de intervenție locală care vine în întâmpinarea a 30 de muzicieni din sectorul independent timișorean, grav afectat de restricțiile generate de pandemie. Proiectul este derulat de Asociația Trib’Art (#TribulArtistic) și beneficiază de o finanțare în valoare de 14.950 euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Foarte important: poți alege chiar tu cartierul care să devină scenă timp de o seară! Dacă iubești muzica, accesează siteul proiectului, completează un formular și poți alege cartierul-scenă pentru următorul concert. Seria evenimentelor, care se întinde pe parcursul a 7 săptămâni, se va încheia în 20 decembrie.

About Post Author