Șapte pacienți cu noul coronavirus, încă internați la Timișoara. Printre ei, șeful ISU Hunedoara

varicelă hemoragică

foto: Arhivă

La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara mai erau internate, duminică, 22 martie, șapte persoane confirmate pozitiv cu COVID-19. Printre acestea, și șeful ISU Hunedoara. Nu este niciun caz nou din Timiș.

La Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara mai erau internate, duminică, 22 martie, șapte pacienți cu noul coronavirus. Printre acestea, și șeful ISU Hunedoara. Col. Viorel Demean, şeful ISU Hunedoara, era în izolare la domiciliu din 14 martie, după ce primarul Devei şi administratorul public al oraşului au fost confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus.

Până duminică, 22 martie, de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş„ Timişoara au fost externate 47 persoane, după două teste negative consecutive. Ultimele externări au fot făcute sâmbătă, 21 martie. Este vorba despre 11 persoane, din care două din Timiș.

Măsuri de protecție recomandate

? Părăsiți locuința doar pentru situații de strictă necesitate
? Dacă este totuși necesară deplasarea, evitați mijloacele de transport în comun, care de obicei sunt mai aglomerate
? Alegeți variante alternative precum bicicleta, trotineta sau mersul pe jos – plimbarea poate fi mai plăcută
? O altă opțiune sigură este și mașina personală
? Puteți să vă îndepliniți sarcinile de serviciu fără să fiți efectiv la birou? Perfect, lucrați de acasă
? În acest fel, evitați deplasările și reduceți semnificativ riscul infectării cu noul coronavirus, vă mențineți sănătatea și vă protejați atât colegii, cât și familia
? Restrângeți orice alte ieșiri din casă la minimum necesar
? Atât în afară, cât și în locuința dumneavoastră, respectați cu strictețe recomandările de igienă făcute de autorități

În România este în vigoare, de aproape o săptămână, starea de urgență. De duminică, 22 martie, a intrat în vigoare și o ordonanță militară care stabilește reguli noi în ceea ce privește deplasarea oamenilor. De asemenea, de duminică seară se vor închide mallurile, cu excepția magazinelor alimentare, a celor veterinare și a farmaciilor.

About Post Author