Șantierul de la Colegiul „Ungureanu” poate începe. A fost emisă autorizația de construire

Ungureanu

Se va lucra, în sfârșit, la reabilitarea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”. În 3 ianuarie, PMT a emis autorizația de construire, la mai bine de opt luni de când a fost anunțat câștigătorul licitației pentru proiectare și execuție. Contractul are o durată totală de 21 de luni, iar o parte din bani vine de la UE.

Licitația pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” fost atribuită la finele lunii aprilie 2021. De proiectare și execuție se ocupă asocierea Constructim – Biconect – Atelierul Arhitext – CBM Elpro Instal – Prodao-Ing. Aceasta a oferit un preț de aproape 21,4 milioane de lei, cu TVA. Durata contractului este de 21 luni – 3 luni proiectare și 18 luni execuție – de la emiterea ordinului de începere.

Lucrarea este finanțată parțial din bani de la UE, printr-un contract semnat încă din decembrie 2019. Clădirea situată la doi pași de primărie este învelită de mai multe săptămâni în plasă de protecție. Până acum, așa cum prevede contrqactul, s-a lucrat doar la proiect.

În 3 ianuarie însă, în chiar prima zi de lucru din noul an, PMT a emis autorizația de construire cu numărul 2 / 2022, pentru „lucrări de tip b) Construcții la clădiri ce reprezintă monumente istorice – Construcții de învățământ – Reabilitare construcții, instalații și utilități clădire școală Colegiul Tehnic «Emanuil Ungureanu», Sc = 2.619,05 mp; Sd = 7.865,50 mp”.

Clădirea Colegiului „Emanuil Ungureanu” a fost construită în perioada 1899-1900, după planurile lui Albert Vigh. Are o faţadă în stil clasic, o intrare marcată de trei arcade și a fost inaugurată în septembrie 1900. Contructim, liderul de asociere, a avut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu PMT. În prezent, firma are deschise șantiere la campusul școlar pentru Liceul Lenau, Centrul Cultural de pe strada Mărășești, dar și la prima sală de sport școlară cu tribune din Timișoara.