Șalupa și pândele, spaima vandalilor de pe malurile Begăi. Poliția Locală: S-a terminat cu dezordinea!

Poliția Locală

Malurile Begăi au fost… țais în 2019! Nu tu distrugeri de bănci și coșuri de gunoi, nu tu becuri sparte, nu tu dezordine, boschetari și scandal. E concluzia oficială de la Poliția Locală Timișoara, care spune că „pândele” au dat 100% rezultate.

Malurile Begăi au devenit una dintre cele mai sigure zone din oraș. E concluzia la care au ajuns polițiștii locali, după ce au tras linie la finalul anului 2019. „S-au efectuat permanent supravegheri ale Canalului Bega și malurilor acestuia, cu ajutorul șalupei din dotare pe timp de vară, și cu echipaje auto sau pedestre în perioadele în care nu se poate naviga cu aceasta din cauza temperaturilor scăzute”, anunță polițiștii locali. Reprezentanții PLT au numărat și au ajuns la concluzia că au făcut 4.782 de patrulări cu șalupa, cu mașina și pe jos, 268 de… pânde și 274 de controale. Asta înseamnă cam 13 patrulări pe zi!

Polițiștii locali au devenit mult mai conștiincioși, astfel că au speriat, spun ei, vandalii care își făceau de cap pe malurile Begăi. „Ca urmare a prezenței mai active pe malurile Canalului Bega, a desfășurării activității cu mai multă constiinciozitate, în cursul anului 2019 nu am fost înregistrate sesizări privind distrugeri ale mobilierului urban, instalaţiilor şi materialului dendofloricol existent pe malurile Canalului Bega”, notează ei, în raportul anual.

Poliția Locală are șalupă din vara lui 2017. Ea a costat, la vremea respectivă, 130.840 de lei, cu TVA, adică aproape 29.000 de euro. Ambarcațiunea a fost cumpărată de la Spatyard din Galați, aceeași firmă care a construit și celebrele vaporașe.

About Post Author