Să OcroTim frumos, cu Călin Dobra. Președintele CJ cere primăriilor să lase mai mult loc pentru terase

terase

Mai mult loc pentru terase, dacă tot se deschid! Asta cere de la primării, sâmbătă la prânz, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, „în contextul programului OcroTim”.

De luni, 1 iunie, patronii de restaurante, baruri și cafenele pot redeschide terasele. Evident, cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Acestea presupun, în primul rând, o distanță de 2 metri între mese și limitarea numărului de persoane care pot sta împreună. Mai puține mese înseamnă, desigur, mai puține comenzi și, deci, venituri mai puține în industria ospitalității.

În Timiș, președintele CJ a găsit soluția pentru ca pierderile să fie diminuate. Călin Dobra face apel la primari, să fie de acord cu mărirea teraselor! „Locurile, mult mai puține, vor fi mereu ocupate, reangajarea întregului personal nu va fi posibilă, iar afacerile se vor lupta în continuare pentru supraviețuire. Automat, asta înseamnă și taxe mai mici la buget. Fac un apel public către toate primăriile din Timiș să ofere o mână de ajutor agenților economici. Suntem obligați să facem tot ce ne stă în putință pentru ca lucrurile să revină la normal”, spune acesta.

E pentru „relansarea socio-economică a județului”

Ca să nu fie niciun dubiu, „apelul a fost făcut în contextul programului OcroTim, conceput de președintele CJ Timiș, inițiativă ce are ca obiectiv principal relansarea socio-economică a județului”, precizează un comunicat al instituției.

„În Timișoara, de exemplu, avem norocul că dispunem de piețe largi, care permit extinderea teraselor, fără a-i afecta pe ceilalți cetățeni, dar și primăriile celorlalte orașe din județ trebuie să arate solidaritate în asemenea situații speciale”, mai spune Dobra. Sunt ocupate cu terase, an de an, piețele Victoriei și Unirii. Dacă, în Piața Unirii, spațiul ar putea permite o extindere temporară, în așa fel încât să fie posibil și accesul mașinilor de pompieri sau ambulanțe, în Piața Victoriei acest lucru e greu de pus în practică. Primarul Timișoarei a anunțat de câteva săptămâni că la nivelul municipalității se are în vedere o astfel de măsură. O decizie nu a fost luată încă.