S-a semnat contractul pentru Bd. Cetății. 6 luni proiectare, 30 execuție

cetății

Asocierea de opt firme, cu lider Porr Construct, se poate apuca de lucru pentru reabilitarea Bd. Cetății. A câștigat licitația la finele lunii iulie și acum a fost semnat și contractul. Șantierul efectiv nu poate începe mai devreme de sfârșitul primăverii 2021.

Primăria Timișoara a avut o singură ofertă la licitația lansată în luna mai, pentru reabilitarea Bd. Cetății, bucata dintre Calea Bogdăneștilor și Calea Torontalului. Porr Construct s-a asociat cu Baicons Impex, IMSAT, Sanel, Swarco Trafic România, Manro SRL și SC Pesit Rom SRL. Prețul maxim oferit de PMT era de 85 de milioane de lei, cu TVA. Lucrarea a fost atribuită unicului ofertant, la un preț de 83,7 milioane de lei, cu TVA, adică 17,2 milioane de euro.

Contractul între cele două părți a fost semnat în 3 septembrie. Termenul este de 36 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și restul pentru execuție. „Traseul liniei ce urmează a se reabilita va urmări traseul liniei de tramvai existente, ca linie de tramvai proprie cu suprastructura căii înierbată, cu fundație pe longrine și spații verzi cu pomi ce încadrează calea de tramvai. (…) Platforma carosabilului va rămâne pe amplasamentul existent. Se vor amenaja spații verzi prin acoperire cu covor de gazon și plantarea unui număr sporit de arbori”, scrie în caietul de sarcini.

Este vorba, practic, despre modernizarea carosabilului şi a liniilor de tramvai, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi. În total, 1,57 km linie dublă de tramvai, 25.800 mp de carosabil, peste 12.000 mp de trotuare, 25.000 mp spații verzi și 10 stații de tramvai. Vor fi făcute și piste de biciclete, în lungime de peste 3,5 kilometri.

Banii vor veni de la bugetul local, dar proiectul este pe lista de rezervă la ADR Vest.

About Post Author