S-a hotărât în ultima zi. Și Nicu Fălcoi vrea să fie primar

nicu fălcoi

Senatorul Nicu Fălcoi este al patrulea înscris în cursa internă a USR Timiș, pentru candidatul la Primăria Timișoara în 2020. El a decis să-și facă acest gest în ultima zi în care se putea face înscrierile. Fălcoi a postat anunțul pe Facebook, povestind și prima sa întâlnire cu orașul de pe Bega.

Membrii USR Timișoara au de unde alege: sunt patru candidați în cursa internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Timișoara în 2020. Ei sunt, în ordinea înscrierii, Dominic Samuel Fritz, Aida Szilagyi, Alexandru Cadar și Nicu Fălcoi. Senatorul și-a depus candidatura în ultima zi,iar duminică, 16 iunie, și-a anunțat gestul pe Facebook.

„În curând, mai exact în 18 septembrie, se împlinesc 30 de ani de când am pășit pentru prima oară în Timișoara. Luni, ploaie, trenul întârziase 30 de minute, un geamantan imens și milioane de speranțe. Doar ce terminasem școala de aviație și veneam la aerodromul cu cel mai performant avion din dotarea aviației militare române. Nu alesesem Timișoara pentru oraș, nu-l văzusem niciodată până atunci, ci pentru a-mi satisface ambițiile profesionale. Nu, nu a fost dragoste la prima vedere. Eram mult prea preocupat să văd avioanele ca să mai observ și orașul (…) Timpul a trecut, însă, și, ușor-ușor, orașul m-a cucerit”, a scris Fălcoi.

Cine este Nicu Fălcoi

„Sunt unul dintre cei mai puțin de 1 000 de români care, de la inventarea avionului supersonic, au avut norocul să piloteze unul. Mi-am început și mi-am sfârșit cariera de pilot la Timișoara, odată cu desființarea bazei aeriene. În 2004-2005, pentru un an, am fost observator ONU în Africa, Republica Democrată Congo (…) În acel an nu am fost doar un observator ONU, ci și șeful logisticii într-un sector de țară de două ori cât România, în cea mai importantă misiune ONU, misiune care avea un buget anual de circa 1,2 miliarde de dolari necesari întreținerii celor peste 20 000 de participanți la ea. Practic, am învățat o nouă meserie.

După trecerea în rezervă, am hotărât că e timpul să încerc și altceva, așa că m-am apucat de afaceri. Experiența căpătată în Africa mi-a fost de mare folos. Nu m-am îmbogățit, dar am reușit să câștig cât să trăiesc bine. Mă mândresc cu faptul că nici o firmă de-a mea, atâta timp cât am deținut acțiuni în ea, nu a primit nici măcar o singură amendă. Am considerat întotdeauna că, atâta timp cât pretinzi celorlalți corectitudine, tu însuți trebuie să fii corect”, mai notează senatorul.

Nicu Fălcoi susține că unul dintre motivele pentru care a intrat în politică au fost cei de tipul actualului primar al Timișoara, Nicolae Robu. „Nu-mi venea să cred că, sub conducerea lui, aproape nimic nu mai mergea bine. Nu-mi venea să cred că în orașul care altă dată era un simbol al României și chiar al Europei trebuie să mă mulțumesc cu «măcar ăsta face ceva». Întotdeauna îmi imaginam cum aș face eu lucrurile dacă aș fi în locul lui (…) Cred că am ajuns la vârsta la care pot să îmbin experiența profesională și de viață cu energia și cunoștințele necesare pentru a conduce o primărie ca cea a Timișoarei. Eu nu sunt aici ca să mă joc (…) Timișoara are nevoie de pragmatism, competență, onestitate și dedicație”, a mai notat acesta.

Candidatul la Primăria Timișoara va fi desemnat pe 20 iulie, prin votul tuturor membrilor filialei USR Timișoara.

About Post Author