Revoluția din 1989 și ce ar fi putut să fie. Dezbatere organizată de Primăria Timișoara

Revoluția

foto: Constantin Duma

Primăria Timișoara organizează, în 15 decembrie, dezbaterea „35 ani de libertate sau 35 ani de dezamăgire? Revoluția din 1989 și ce ar fi putut să fie”. Dialogul va avea loc la Cinema Timiș și va fi moderat de jurnalista Anca Suciu, de la Digi 24.

Sunt invitați la această dezbatere Oliver Jens Schmitt, istoric și membru al Secției de Istorie a Academiei Austriece de Științe, Elena Calistru, președinte și co-fondator al Asociației Funky Citizens, și Alin Gavreliuc, profesor la UVT.

Elvețianul Oliver Jens Schmitt este specializat în istoria Europei de Est. Profesor de istorie la Universitatea din Viena, și-a concentrat cercetările sale e transformarea Balcanilor prin cucerirea otomană, istoria socio-culturală a statului venețian de peste mări, istoria așezării albaneze și istoria politică a României în secolul XX.

Elena Calistru este coordonatoarea proiectului Funky Citizens, care îşi propune să construiască instrumente online de advocacy, bazate pe cercetare şi pe date atent culese, cu instrumente care să educe şi să invite la acţiune, încurajând tinerii să participe la iniţiative de responsabilizare în spaţiul public prin care pot vedea că au un impact.

Alin Gavreliuc este autor a opt cărți de psihologie socială şi interculturală. A publicat în țară și în străinătate zeci de articole și studii publicate ca și coautor în cele mai relevante jurnale din lume în domeniul psihologiei interculturale și psihologiei sociale. Este profesor la Universitatea de Vest Timișoara.

Cei care doresc să participe la această dezbatere programată în 15 decembrie, la Cinema Timiș, se pot înscrie AICI.

***

În perioada noiembrie – decembrie, la Timișoara vor avea loc mai multe evenimente sub umbrela „35 de ani de libertate”, organizate de instituții de cultură, organizații și instituții publice. Programul este centralizat AICI.

About Post Author