Reparații de urgență pe arena de rugby din Ronaț. Până și buturile sunt strâmbe
Poate-poate se apucă și primăria de lucrări la terenul de rugby din Ronaț. „Vicele” Cosmin Tabără a fost în zonă și anunță reparații de urgență la toalete și vestiare, dar și la… buturi.

„Ieri am fost la arena de rugby, din cartierul Ronaț, pentru a constata urgențele care trebuie făcute în cosmetizarea bazei sportive (…) Din păcate, Timișoara nu dispune de un alt teren pe care să se desfășoare activitatea sportivă, așa că trebuie să ne asigurăm că sunt condiții bune pentru desfășurarea în continuare a competițiilor sportive pe acest teren. Deși există un proiect mai amplu de refacere a întregii baze sportive, acest demers se desfășoară în timp îndelungat. De aceea, avem obligația de a interveni de urgență la cosmetizarea toaletelor, a vestiarelor, a spațiilor adiacente, a repunerii buturilor în pozițiile corecte și care să nu pună în pericol sănătatea sportivilor”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.
Echipa timișoreană mai are un meci acasă în iunie, după care urmează o pauză de două luni. În acest interval, afirmă Tabără, „toate cele constatate trebuie remediate”.
O rușine pentru oraș
Arena „Gheorghe Rășcanu”, din cartierul Ronaț, este „casa” echipei locale de rugby. Câștigătoare de mai multe titluri naționale, aceasta nu a avut parte decât de promisiuni în ceea ce privește o bază sportivă modernă.
În primăvara lui 2017, reprezentanții PMT promiteau că, în câteva luni, arena „Gheorghe Rășcanu” va arăta decent, după ce va trece prin reparații capitale urgente și absolut necesare. În bugetul din 2016, de altfel, pentru reabilitarea completă a bazei din Ronaț era prevăzută, suma de 800.000 lei. Era vorba despre refacerea tribunelor, vestiarelor, a gazonului și a aleilor.
În toamna lui 2018, pentru că nu mai suportau felul în care arată arena, suporterii s-au apucat ei înșiși de reparații și au refăcut atunci o parte din tribune. Au fost cam ultimele lucrări făcute în Ronaț. Baza sportivă a fost lăsată să se degradeze. În acest moment, toaletele, de exemplu, nu mai au acoperișuri, iar buturile „joacă” în fundație și se poate vedea cu ochiul liber cât sunt de strâmbe.