PSD-iștii vor impozite reduse pentru hoteluri și mașini. Ei reclamă „abordarea rigidă” a lui Fritz

PNL și PSD

foto: Arhivă

PSD-iștii sunt nemulțumiți de propunerile de taxe și impozite locale pentru 2021. Ei acuză „abordarea rigidă” a primarului Dominic Fritz în ceea ce privește impozitele pentru hoteluri, restaurante sau sedii de firmă.

Proiectul legat de taxele și impozitele locale pentru anul 2021 este publicat pe siteul Primăriei Timișoara. El va fi supus unei dezbateri publice și apoi va trece prin plenul CL. Propunerea noii administrații vizează dispariția a 13 taxe, și o indexare cu rata inflației a taxelor și impozitelor. Social-democrații anunță că sunt nemulțumiți de proiect, pentru că menține „în linii mari, nivelul taxelor și impozitelor locale ale anului 2020, din păcate, printre cele mai mari din România”.

„Am rămas surprinși neplăcut de această abordare rigidă a noului primar al Timișoarei (…) Persoanele juridice din Timișoara care dețin clădiri nerezidențiale (spații cu altă destinație decât cea de locuit) vor trebui să plătească și anul viitor impozite reprezentând 1,95% (1,30 x 50%) din valoarea clădirii. În această categorie intră: hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, sedii de firmă, spații de producție – o parte din ele grav afectate economic în acest an”, transmit cei trei consilieri locali ai PSD.

Cer reduceri

Ei vor propune, prin Sebastian Răducanu, membru în Comisia economică a CL, un amendament care să plafoneze acest impozit la 1,3%. dar nu e tot. Social-democrații îi vor cere noului primar și scăderea impozitului pe mașini. Vă reamintim, la Timișoara, acesta a fost majorat cu 50% la finele anului 2018 și ar fi al doilea an în care s-ar plăti în acest mod.

„Ni se dau tot timpul ca exemple de bune practici administrative și fiscale municipiile Oradea și Cluj-Napoca. Acolo, aceste impozite sunt de 1,15%, respectiv 1% (…) Mai bine încasăm mai puțin de la mai mulți decât mai mult de la mai puțini. De asemenea, vom lansa și propunerea în comisiile de specialitate a neaplicării majorării de 50% a impozitelor pe mijloacele de transport pentru persoane fizice şi juridice”, mai spun PSD-iștii.

About Post Author