PSD a ajuns la fundul sacului? Și-a plătit angajații cu întârziere, iar unii vor fi concediați

simonis

PSD nu mai are bani, în ciuda subvenției uriașe pe care o primește de la statul român. După ce a plătit cu întârziere salariile angajaților, o parte dintre aceștia ar fi fost anunțați că își vor pierde locurile de muncă.

Potrivit Europa Liberă, la începutul acestui an, în conturile PSD a bătut atât de tare vântul, încât nu a existat un fond de rezervă pentru plata angajaților. Oamenii au fost plătiți cu mare întârziere, iar situația a devenit critică în ianuarie. Autoritatea Electorală Permanentă a virat subvenția cu mare întârziere. Banii – adică peste 7 milioane de lei – au fost plătiți abia la finele lunii. Unii angajați au fost anunțați, susține aceeași sursă, că vor fi concediați.

În 2019, PSD a primit, de la bugetul de stat, aproximativ 144 de milioane de lei. Fostului trezorier al PSD, Mircea Drăghici, i se datorează amendamentul grație căruia subvențiile către partide au crescut foarte mult anul trecut. Drăghici a fost trimis în judecată pentru delapidare și modul în care a folosit subvenția PSD.

Europa Liberă mai spune că în conturile partidului exista și un excedent de peste 53 de milioane de lei, din perioada Liviu Dragnea. Asta înseamnă că social-democrații au „tocat” în jur de 200 de milioane de lei. Ca o comparație, PNL a primit, anul trecut, o subvenție de 65 de milioane de lei.

About Post Author