Protest pentru mișcare. Sălile de sport din Timișoara ar putea fi redeschise de instanță / FOTO

sport

Mai mulți antrenori de fitness, dar și oameni care iubesc mișcarea cer instanței să redeschidă sălile de sport din Timișoara. Acestea sunt închise de mai bine de o lună, printr-o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Reprezentanții mai multor operatori de săli de sport au dat în judecată Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș și Prefectura Județului Timiș. În 23 octombrie, printr-o decizie a CJSU au fost închise sălile de sport, măsură considerată abuzivă de reprezentanții acestora.

Joi, mai mulți antrenori de fitness, dar și iubitori de sport au protestat la Palatul Dicasterial. „Măsura închiderii sălilor de fitness din Timiș este restrictivă și discriminatorie, deoarece nu apare în actul de declarare a stării de alertă (H.G. nr. 856/14.10.2020 si HG 967/ 13.11.2920)și este făcută cu depăşirea competenţelor de către autoritatea publică locală. Hotărârea semnată de prefectul județului Timiș a fost adoptată în contradicție față de actele normative aflate în vigoare la data pronunțării hotărârii care permiteau desfășurarea de activități de pregătire fizică în săli de sport”, spun reprezentanții societăților care au dat în judecată CJSU și prefectura.

Protestatarii susțin că s-a făcut o diferenţiere injustă între sălile de sport și alţi operatori care oferă servicii de îngrijire personală, a căror funcţionare este în continuare permisă. „Măsurile care s-au luat pentru reglementarea sălilor de fitness nu au fost nici graduale, nici proporționale. Niciunde în România nu a existat un focar de infecție Covid-19 într-o sală de sport. Organizarea spațiului interior permite distanțarea și asigurarea tuturor măsurilor de igienă”, mai spun ei.

Decizia judecătorului este așteptată joi după-amiază. Este al doilea termen al cauzei, după amânarea din 18 noiembrie.

About Post Author