Proprietarii unor afaceri propuse pentru demolare de către primărie: Nu suntem interlopi și hoți

Miki Viel și frații Ciută, ale căror afaceri sunt vizate de o campanie de viitoare demolări dispusă de municipalitate, spun că sunt acuzați pe nedrept că ar ocupa ilegal domeniul public. În plus, sunt deranjați de apelativul „interlopi” folosit de primarul Dominic Fritz.
Proprietarii fostei terase Boss și ai ștrandului No Name au convocat marți o întâlnire cu opinia publică, la care au invitat și primăria, care însă nu a răspuns invitației. Această întâlnire s-a desfășurat în Parcul Justiției, după ce nu au fost primiți în localul pe care îl rezervaseră. Proprietarul acestuia a invocat potențiale neplăceri pe care le-ar putea avea dacă permite o astfel de acțiune.
Miki Viel, proprietar al fostei terase Boss, nu înțelege acuzele venite dinspre CD Loga 1, în condțiiile în care și-a închis afacerea în 2014, dar a plătit la zi impozitele datorate bugetului local.
„Eu nu am furat. De ce mă face interlop, că nu înţeleg? Nu am făcut închisoare decât pentru trecere frauduloasă a frontierei. Am făcut pentru libertatea mea şi, pentru libertatea mea, sunt dispus să mai fac. Este normal ca un primar ales de timişoreni, neamţ fiind, să iasă să aibă această atitudine? Să iasă toată ziua să ne numească «interlopi» sau «hoţi de terenuri»? Eu am un contract (încheiat cu Clubul Sportiv Banatul – n.r.) valabil până în 2033 (…) Terasa despre care vorbeşte primarul, că habar nu are ce vorbeşte, a fost construită de Fabrica de Bere, care avea o înţelegere cu primăria. A fost o construcţie care se demontează, eu am demontat-o. Clădirea despre care spune că vine să o demoleze este veche de 70 de ani. Nu ştiu dacă era născut el, pe vremea aceea. Să vină să o demoleze. Eu sunt un chiriaş de bună credinţă. Am investit sute de mii de euro în această clădire. Nu am mai plătit chiria în ultimii ani, dar am plătit întreţinerea, am plătit impozitul, chiar şi pentru anul în curs. Am plătit 70 de milioane de lei în fiecare an”, susține Viel.
Potrivit acestuia, demersul primarului Timișoarei ar avea ca miză malul Begăi, pe care „probabil tot prietenii lui îl vor lua”.
„Lumea îl savurează pe acest «Corrado Cattani al Timişoarei»”
Proprietarii clubului No Name afirmă, la rândul lor, că primăria dezinformează cu bună știință, pentru că în procesul cu municipalitatea nu există nicio decizie definitivă a instanței. Totul ar fi cauzat de „o campanie electorală prematură”.
„Procesul actual se referă la nişte chestii din interiorul clubului: două baldachine, un gard, o terasă, o scenă, o toaletă şi un depozit, lucruri care nu necesită autorizaţii de construcţie. Aceste lucruri au fost făcute de noi, pentru îmbunătăţirea activităţii. Este o defăimare a noastră și o manipulare a opiniei publice. Suntem victime ale unei campanii electorale premature (…) Dă bine la presă să spui că te lupţi cu mafioţii. Lumea îl savurează pe acest «Corrado Cattani al Timişoarei». Fişa postului de primar îi permite să ne facă hoţi, interlopi, mafioţi (…) Nu am furat nimic. Din contră, la Clubul No Name sunt plătite impozite pe clădiri extratabulare. Anul acesta, în martie, cu reducere de 10%, am plătit 14.500 de lei”, afirmă Viorel Ciută, unul dintre deținătorii No Name.
Frații Viorel și Ovidiu Ciută spun, pe de altă parte, că au informații că pentru zona în care se află acum bazinul de la No Name ar fi fost proiectate deja blocuri de locuințe. Cei doi susține că vorbim despre o bază sportivă, unde se practică înot, volei pe plajă și tenis.
Primarul Timişoarei a emis, în primăvară, dispoziţii de demolare pentru Terasa Boss, Clubul Gatsby, fosta bază sportivă Electrometal, Ştrandul Termal ZHH, Terasa şi Ştrandul No Name, Ştrandul Lemon şi Clubul Heaven. Săptămâna trecută, când municipalitatea a anunțat că a câștigat procesul cu No Name, am întrebat la Serviciul Comunicare care sunt pașii următori și când va începe efectiv demolarea. Deși au trecut cinci zile, nu am primit un răspuns.