Proiectul de prelungire a contractelor pentru garaje a fost retras de la vot. Revine la anul

garaje

Proiectul de prelungire, pe o perioadă de trei ani, a contractelor pentru proprietarii de garaje a fost retras înainte de a fi votat. Primarul Dominic Fritz vrea ca lucrurile să fie mai clare, iar administrația locală să poată rezilia contractele rapid, oricând e nevoie să facă lucrări în zonele respective.

Consilierii locali ar fi trebuit să voteze miercuri revenirea la durata de trei ani a contractelor încheiate cu proprietarii de garaje. „A fost studiată situația acestor contracte și s-a constatat că termenul închirierii, de 1 (un) an, presupune folosirea nejustificată a multor resurse materiale (…), resurse umane și timp care se irosește prin refacerea anuală a contractelor (…) Cetățenii cărora li se încheie asemenea contracte sunt nemulțumiți de termenul închirierii și de obligativitatea de a depune anual aceleași documente, chiar dacă nu s-a schimbat nimic în modul în care este deținut sau folosit terenul aferent garajului”, scria în referatul proiectului, semnat de Florin Răvășilă, directorul Direcției Patrimoniu Est.

Contractul conținea și pe mai departe prevederea potrivit căreia rezilierea se face „de drept fără punere în întârziere, fără intervenția instanței de judecată și fără nicio altă formalitate prealabilă în caz de sistematizare a zonei sau schimbarea situației juridice a terenului”.

„Nu avem nicio grabă acum”

Cu toate acestea, după mai multe discuții legate de formularea exactă a textului de HCL, primarul Dominic Fritz a decis să retragă proiectul. Edilul vrea o formulă mai clară care să permită primăriei să rezilieze contractele oricând e nevoie să facă lucrări pe terenurile respective.

„Eu simt că există un consens. Vrem, pe de o parte, să debirocratizăm aceste mii de contracte an de an, deci cred că este un consens că asta este intenția. Pe de altă parte, vrem să ne acoperim din punct de vedere juridic, ca oricând, pentru lucrări, să putem rezilia într-un mod sigur și rapid aceste contracte. Retrag proiectul, ca să găsim o variantă juridică care să atingă ambele obiective. Nu avem nicio grabă acum, contractele pentru anul ăsta sunt deja la semnat la mine”, a explicat, în plen, Fritz.

În Timișoara sunt peste 4.000 de garaje ridicate pe terenurile primăriei sau ale statului român. Dominic Fritz a spus că va reveni cu proiectul referitor la garaje în prima ședință de CL din luna ianuarie.

About Post Author