Problemele din Timișoara nu mai dispar… „în neant”. Platformă nouă de sesizări la PMT

sesizări

Primăria Timișoara are o nouă platformă de sesizări. Aceasta are o interfață modernă, care include și o hartă unde pot fi vizualizate reclamațiile. Sistemul pe baza căruia va funcționa această aplicație va face mai ușoară și munca angajaților din primărie.

Platforma de sesizări va putea fi accesată direct AICI sau de pe pagina primăriei, la secțiunea de sesizări. Aplicația mobilă este în variantă de test, iar toți cetățenii care doresc să contribuie la îmbunătățirea ei se pot înscrie AICI. Aplicația mobilă va fi apoi disponibilă pe Google Play și App Store.

„Noua platformă va transparentiza administrația locală mai mult decât oricare altă schimbare pe care am adus-o până acum. Deschidem un nou capitol pentru primărie și eliminăm o problemă foarte veche, prin care sesizările primeau un răspuns, dar apoi nu erau trasate sarcinile, nu era integrată cererea în procedurile interne și problema rămânea nerezolvată. De azi, însă, problema nu mai dispare în neant, ci este fie rezolvată, fie intră într-un plan mai amplu și va fi rezolvată alături de alte probleme similare”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Potrivit acestuia, oricine înțelege că sunt anumite probleme care nu pot fi rezolvate în 30 de zile, „cum ar fi, de exemplu, să reparăm o stradă”.

Va fi mai organizată treaba în PMT

Platforma include o hartă de unde pot fi vizualizate sesizările. În instituție, sistemul va asigura un proces mult mai rapid de analiză a sesizărilor, pe cartiere, pe tipuri de problematici și structuri administrative care trebuie să colaboreze pentru rezolvarea acestora. Cetățeanul va primi răspunsul la sesizare prin SMS și prin e-mail.

„Platforma face parte dintr-un ecosistem mai larg de soluții la care lucrăm pentru a transforma administrația într-una mai prietenoasă cu utilizatorii și mai transparentă. În spatele interfeței se află noi proceduri, noi moduri de lucru și noi tehnologii pe care le integrăm în primărie”, explică Valentin Mureșan, consilier personal al primarului pentru transformare digitală și smart city.

După ce un utilizator adaugă o sesizare nouă în platformă, aceasta va fi trecută ca fiind „depusă” până când funcționarul public responsabil o deschide. Angajații primăriei vor verifica apoi situația din teren. Dacă situația nu ține de competența primăriei, ci de a unei alte instituții, aceasta va fi redirecționată.

La cum arată Timișoara, foarte probabil, nu peste multă vreme, harta nu se va mai vedea de… pinurile sesizărilor. Rămâne de văzut câte dintre acestea vor fi verzi.

About Post Author