Privește orașul. Concurs online de fotografie pentru vremuri de pandemie

privește orașul

Privește orașul. Chiar și din izolarea la domiciliu. Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș, lansează un concurs online de fotografie. El face parte din proiectul Privește Orașul, susținut de Asociația Timișoara 2021.

Timișorenii sunt invitați să participe la un concurs online de fotografie și să răspundă la întrebarea: „Ce mai înseamnă spațiul public acum?”. Asta, în contextul izolării la domiciliu determinate de pandemia de coronavirus. Concursul face parte din campania Privește Orașul 2020, lansată de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș, și Asociația Timișoara 2021 și implementată de echipa bienalei timișorene de arhitectură Beta.

Sorina Vazelina (ilustrație) și Ana Kun (text) au creat un personaj cu trăsături umane și voce proprie, care oferă inspirație tuturor celor care își pun întrebarea: „Ce mai înseamnă spațiul public acum?”. Acest personaj este mesagerul campaniei Privește Orașul în contextul pandemiei. „Felul în care privim orașul este foarte diferit acum. Redescoperim poate plăcerea locurilor mici. Acum, orașul se parcurge iute, cu declarație, sub supravegherea forțelor de ordine, iar spațiul public dintr-odată nu mai are public”, spune Ana Kun.

Concursul se desfășoară în perioada 1 – 29 mai, exclusiv online. Nu trebuie decât să înscrieți aici o fotografie ca răspuns la întrebarea „Ce mai înseamnă spațiul public acum, în contextul pandemiei COVID-19”, însoțită de un text descriptiv scurt. Cele mai votate fotografii vor fi premiate la intervale de șapte zile, cu premii constând în produse de la parteneri locali (Două Bufnițe, Reciproc, Prospero, De la Irina și Atelier Bobar).

About Post Author