Primarul Timișoarei, despre Maternitatea Odobescu și războiul cu DSP: S-a evitat o situație comparabilă cu cea de la Suceava

odobescu

Testarea personalului medical de la Maternitatea Odobescu și închiderea spitalului pentru dezinfectarea au fost deciziile corecte în situația dată. Este ceea ce crede primarul Nicolae Robu. El critică DSP Timiș, care are o conducere căreia îi arde de „politicianisme”.

Situația ivită la începutul săptămânii la Maternitatea Odobescu a fost gestionată corect. Primarul Nicolae Robu spune că testarea personalului a fost cel mai bun lucru care putea fi făcut. S-a evitat astfel o situație care ar fi putut fi similară celei de la Suceava. „S-a evitat o situație care putea deveni foarte gravă, comparabilă cu cea de la Suceava. Din păcate, nu toată lumea înțelege lucrul acesta. Unora care nu știu cum au ajuns în funcțiile pe care le ocupă le arde de politicianisme (…) Să le fie rușine că se ocupă cu așa ceva! Pe banii primăriei, noi ne-am asumat testarea corpului medical și a fost foarte bine, pentru că au fost nouă persoane depistate pozitiv. Rezidentul și cele opt asistente ar fi venit la lucru și ar fi contaminat tot corpul medical și cine știe câte femei internate. Ar fi fost o catastrofă. Or, noi ne-am asumat această decizie”, a declarat, vineri, edilul șef.

Închiderea spitalului, măsură de precauție

Maternitatea Odobescu a fost redeschisă și, spune Robu, închiderea ei a fost doar o măsură de precauție. „Cred că am făcut exact ce trebuia pentru a proteja Maternitatea Odobescu (…) s-a reluat activitatea de ieri acolo, nu a fost o dispoziție de carantinare dată de Direcția de Sănătate Publică. Prin urmare, DPS poate spune că nu ea dă dispoziția de «decarantinare». Au fost niște măsuri de precauție luate acolo, cu asentimentul medicilor care sunt profesioniști și pe care trebuie să îi credem (…) La Maternitatea Odobescu s-au dezinfectat toate spațiile așa cum scrie la carte. Le-am cerut expres să facă chiar mai mult decât este obligatoriu, pentru a avea certitudinea că nu există virus și că maternitatea poate funcționa în condiții de siguranță. Eu nu mă implic în actul medical, nu pot să spun ce trebuie să se facă și ce să nu se facă, eu pot să spun că trebuie securitate totală. Și asta am făcut”, mai explică primarul.

Ce și-a asumat Robu

Robu afirmă și că nu s-a implicat decât în ceea ce privește asigurarea finanțării pentru teste. În rest, totul a fost decis de specialiști. „Cuvântul din partea mea a constat în asigurarea finanțării pentru teste. În actul medical nu. S-a ajuns la concluzia că se impune o testare, care nu se poate face decât cu teste în afara a ceea ce este sub jurisdicția Comitetului Județean pentru Situatii de Urgență. Eu am asumat că punem la dispoziție teste pentru personalul medical și paciente”, spune primarul Timișoarei. a mai spus Robu.

Maternitatea Odobescu a fost închisă marți seară, după ce 5 asistente au fost depistate cu noul coronavirus. Joi dimineață, spitalul a fost redeschis după dezinfecție și testarea personalului medical. Decizia de închidere / deschidere a maternității aflate în subordinea Spitalului Municipal a fost contestată public de directorul DSP Timiș. Mariana Rădulescu a susținut că situația a fost gestionată fără respectarea legii de prefectul Liliana Oneț și directorul Municipalului, Olimpia Oprea.

About Post Author