Primăria închide creșele și anulează evenimentele culturale. Timfloralis și Târgul de Paște încă nu

covid

Primăria Timișoara a decis să închidă de miercuri, 11 martie, creșele din oraș, de teama epidemiei de coronavirus. Nicio instituție din subordinea PMT nu va mai organiza evenimente publice cel puțin până în 22 martie. Târgul de Paști sau Timfloralis nu sunt încă vizate.

„Noi vom opri și creșele începând de mâine până în 22 martie. Vom suspenda și toate spectacolele de la instituțiile din subordinea primăriei până pe 22 martie. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare și dacă va fi necesar vom prelungi această perioadă. Nu am luat nicio decizie pe termen mai îndepărtat, nu am decis încă anularea Târgului de Paști sau a Festivalului Timfloralis”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

Încă nu știm despre ce evenimente ar putea fi vorba, pentru că Agenda culturală încă nu a fost aprobată de CL. „Noi avem o mulțime de festivaluri pe agenda noastră și chiar perioada care urmează este cea mai abundentă. Anul acesta le-am propus să le facem mai tari ca oricând, având în vedere că e o repetiție pentru anul 2021. Vă vom ține la curent, vom analiza în permanență. Deocamdată, acestea sunt deciziile”, a mai spus Robu.

Evenimentele cu peste 1.000 de oameni sunt anulate din start, conform deciziilor luate de guvern. Organizatorii trebuie să obțină aviz de la Direcția de Sănătate Publică, dacă au evenimente cu public estimat între 200 și 1.000 de oameni. Cele sub 200 de persoane nu au nevoie de astfel de aviz. Școlile sunt închise în perioada 11 – 22 martie.

About Post Author