Premierul Orban și miniștrii, în izolare 14 zile. Un senator PNL a fost diagnosticat cu noul coronavirus

orban

Toată conducerea PNL se izolează, după ce un senator liberal a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Ludovic Orban a anunțat că se va izola 14 zile la Vila Lac. Toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus, se vor izola în cabinete și vor evita contactul direct cu alte persoane.

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Potrivit acestuia, Chițac a participat și la reuniunea Biroului Politic Național al PNL, astfel că toți membrii acestui for se vor izola la domiciliu. Toți senatorii din grupul PNL se vor izola, iar miniștrii vor fi testați.

„L-am informat pe președintele Klaus Iohannis imediat ce am primit confirmarea că dl senator este infectat. Președintele va analiza și va decide calea de urmat. E absolut necesară ancheta epidemiologică la nivelul parlamentului”, a spus Orban. Liberalii ar fi urmat să meargă vineri la Cotroceni la consultări.

Întrebat dacă a intrat in contact cu Iohannis în aceste zile, Orban a răspuns: „Am avut întâlnirea grupului de lucru pentru măsuri pentru mediul de afaceri, dar nu am dat mâna (…) Nu am discutat cu președintele dacă anulează consultările. Există protocoale în astfel de situații”. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus că a solicitat 150 de teste pentru testarea celor implicați în această situație.

About Post Author