Premieră cu Ioana Iacob, la Ceau, Cinema. Ce filme vom putea vedea în proiecții speciale

Ioana Iacob

Imagine din filmul „Putem la fel de bine să fim morți”

Primele surprize de la Festivalul Ceau, Cinema! Ioana Iacob prezintă în premieră în România cel mai recent film german în care are rolul principal. Ea va face parte și din juriul competiției, alătiuri de regizorii Paul Negoescu și Vlad Petri.

„Încă două lozuri” (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu, „Între revoluţii” (2023), filmul hibrid al lui Vlad Petri, premiat la Berlinale, şi producţia germană „Putem la fel de bine să fim morţi” (2022), care o are în rolul principal pe Ioana Iacob, vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții speciale la a zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara. Acesta va avea loc în perioada 12-16 iulie.

Ioana Iacob, Paul Negoescu şi Vlad Petri vor face parte şi din juriul care va acorda în acest an Trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu”, în valoare de 1.000 de euro, pentru cel mai bun film din competiție. 

Comedia „Încă două lozuri” are în prim-plan acelaşi trio actoricesc din „Două lozuri” (2016) – Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă. Ei interpretează trei bărbați dintr-un orășel de provincie care încearcă să se îmbogățească minând criptomonede. La proiecţia de la Grădina de Vară Capitol vor fi prezenţi Paul Negoescu şi Alexandru Papadopol.

Câştigător al premiului criticilor în secţiunea Forum a ediţiei din acest an a Festivalului de la Berlin, „Între revoluţii” va putea fi văzut în premieră la Timişoara la Ceau, Cinema!, în prezenţa regizorului Vlad Petri. Două femei separate de revoluții – una în Iran, alta în România – își unesc destinele prin scrisorile pe care și le trimit, înfruntând societățile în care trăiesc.

Ioana Iacob va prezenta la Ceau, Cinema!, în premieră în România, cel mai recent film german în care are rolul principal, „Am putea la fel de bine să fim morţi” („We Might As Well Be Dead”). În această distopie care a avut premiera mondială la Berlinale, Ioana Iacob joacă un agent de securitate dintr-un bloc turn la marginea unei păduri, unde locuieşte o comunitate care este unul dintre ultimele bastioane ale civilizației într-o lume ce s-a destrămat. Prezenţa filmului şi a invitaţilor este posibilă cu sprijinul Centrului Cultural German din Timişoara.

Cele şase filme din competiţie vor fi anunţate în curând. Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Pelicula Culturală şi fondat împreună cu Asociaţia Marele Ecran.

***

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara–Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Sponsori: Vitas România, Groupama Asigurări.

Finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Parteneri: Asociaţia Marele Ecran, Bergen International Film Festival (BIFF), Centrul Cultural German din Timişoara, Forumul Cultural Austriac Bucureşti, Institutul Polonez Bucureşti, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Centrul Ceh Bucureşti, Ambasada Spaniei, Institutul Cervantes din Bucureşti, Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, Institutul Francez din Timișoara.

Cu sprijinul: Asociaţia Ceva de Spus, Fundaţia Cartea Călătoare, Animest, Ibis Timisoara City Center, Faber, Cinema Victoria, Timişoara la cutie, Casa Artelor – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, Claudia Roşu.

About Post Author