Povești în cinci limbi, la Ludoteca Habarnam. De Ziua Internațională a Limbii Materne

habarnam

De Ziua Internațională a Limbii Materne, la Ludoteca Habarnam se citesc povești în… cinci limbi. Cititorii invitați sunt actori, oameni din lumea teatrului, artiști și simpli cetățeni de diferite naționalități, care au ales Timișoara să le fie casă.

Ziua Internațională a Limbii Materne se sărbătorește anual pe 21 februarie. Ea își propune să promoveze diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. La Ludoteca Habarnam se va citi în tihnă sâmbătă dimineață, în 22 februarie, între orele 11 și 12,30. va fi o sesiune de lectură de cărți pentru copii, în cinci limbi.

„Habarnam este un mare iubitor de cărți. Nu putea rata o sărbătoare precum Ziua Internațională a Limbii Materne. Vom avea alături invitați care vor citi și traduce povești din română, germană, maghiară, sârbă, poloneză, engleză”, explică organizatorii.

Potrivit ultimului recensământ, realizat în 2011, în Timiș erau 649.777 de locuitori. Dintre aceștia, 555.752 erau români, 35.294 – maghiari, 14.534 – romi, 8.497 – germani, 5.953 – ucraineni, 133 – turci, 24 – tătari, 105 – ruși, 17.967 – alte etnii, iar 11.518 nu au nicio etnie declarată.

Ludoteca Habarnam se află pe strada Musicescu și își propune să apropie copiii preșcolari și școlari mici de lectură. Clubul pune la dispoziția lor o bibliotecă multietnică și un loc de joacă în interior și în aer liber. Aici pot fi organizate ateliere tematice, petreceri și cluburi de vacanță pentru copii cu vârste de până la 10 ani. Participarea la evenimentul de sâmbătă costă 15 lei / copil.

About Post Author