Povestea unei cărți vechi. Un nou atelier la Podul de Poveste

„Știe cineva ce e un anticariat? Nu? (…) un anticariat este verișorul unei librării și fratele unei biblioteci. Ca la librărie, la anticariat cumpărați cărți. Ca la bibliotecă, la Anticariat găsiți și cărți mai vechi. Cărțile vechi au și alte secrete: unele îți dezvăluie ale cui au fost înainte, altele îți spun că au fost oferite cadou și oh! ce se mândresc cu asta! Câteva își poartă elegant petele de cafea, apărute din neatenție, pentru că cineva le-a iubit atât de mult că le-a citit dis-de-dimineață, înainte să se fi trezit de-a binelea.”
Cărțile vechi au povestea lor nescrisă, pe care puteți s-o scrieți voi. Să vă întrebați ale cui au fost înainte. Au stat pe raft lângă o plantă sau un geam? La bloc? Sau poate la casă, într-un pod? Le-a citit un băiat sau o fată? Voi alegeți povestea cărților vechi, iar ele vă sunt prietene pentru că le oferiți o nouă căsuță.
Vă trebuie doar chef de scriere creativă și imaginație, „ingredientele” pentru atelierul creativ ghidat de Adina Husar. Veți avea ocazia să descoperiți, așadar, mai multe cărți și să vă imaginați poveștile lor. Participarea este gratuită, însă necesită înscriere AICI.
Adina Husar este absolventă de Jurnalism și a inițiat diferite proiecte de implicare socială, printre care „Viață nouă pentru o carte veche” sau „Cărți pentru alimente”. Vra să înființeze minibiblioteci în scări de bloc și alte spații sociale. Va susține primul său atelier creativ în cadrul proiectului Crossroads, pentru a inspira oamenii să respecte cărțile vechi.
Atelierul are loc vineri, 21 iunie, de la ora 18, în Parcul Uzinei, și face parte din proiectul Crossroads, inițiat de Livia Mateiaș, prin care oamenii sunt invitați să-și împărtășească talentele, oferind ateliere creative pe diferite domenii la Podul de Poveste.