Polei și lapoviță în vestul României. În zonele înalte va ninge viscolit

polei

foto: Arhivă

Vreme rece, lapoviță și polei, dar și ninsori serioase în zonele înalte. Este prognoza meteo anunțată pentru duminică și luni. Va fi și un cod galben.

Informarea meteo este valabilă în intervalul 31 ianuarie, ora 16 – 1 februarie, ora 12. Ea vizează precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului. În vestul țării vor fi precipitații mixte pe arii extinse, ceea ce va favoriza, pe alocuri, depunerea de polei. Precipitațiile, moderate cantitativ, vor cumula local 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp, mai ales în Banat și sudul Crișanei.

La munte, la altiudini mai mici de 1.400 m, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu viteze, în general, de 50-60 km/h.

În perioada 31 ianuarie, ora 20 – 1 februarie, ora 10, în zonele înalte din vest, inclusiv în Timiș, va fi în vigoare un cod galben de ninsori și intensificări ale vântului. Temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-70 km/h. În zona montană înaltă a județelor Caraș-Severin și Hunedoara, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

About Post Author