Podul Eroilor poate fi, în sfârșit, terminat. Mai durează șase luni

podul eroilor

A fost atribuit, în sfârșit, contractul pentru lucrările suplimentare fără de care Podul Eroilor nu poate fi declarat terminat. Firma care a lucrat și până acum a depus unica ofertă. Din proiectul inițial lipseau trecerile de sub pod.

Podul Eroilor s-a fost redeschis traficului în noiembrie 2019, după un șantier de un an și jumătate. Proiectul făcut de SC Pod Proiect din Iași era plin de greșeli, ceea ce a dus și la oprirea lucrărilor. În plus, el nu prevedea trecerea pistelor de biciclete pe sub pod. Lucrarea nu putea fi făcută în baza contractului inițial de 3,69 milioane de lei, cu TVA, atribuit către Super Construct – Pod Construct.

În primăvara lui 2020 a fost reactualizat devizul, care a ajuns la 6,4 milioane de lei. Diferența era reprezentată de lucrări neprevăzute în proiect: „amenajare trotuare, amenajare piste de cicliști, relocare rețea de gaz, lucrări electrice – iluminat public”. Acestea au fost scoase la licitație în luna mai, pentru cel mult 2,02 milioane de lei, cu TVA.

Unica ofertă a fost depusă de Super Construct, cu subcontractanții Instgat și Electroechipament Industrial SRL. Ea a fost acceptată, așa că urmează să fie semnat contractul, la suma de 2,01 milioane de lei, cu TVA. Podul ar trebui să fie terminat în șase luni.