17 ianuarie 2021

PNL Timiș se grăbește. În 15 octombrie își alege candidații pentru parlament

pnl timiș

Pe foarte repede înainte – așa se desfășoară, în PNL Timiș, selecția pentru listele de parlamentari. Cei interesați de alegerile generale își pot depune dosarele până în 10 octombrie, ora 24. Apoi se va vota în BPJ ordinea cu care se va merge la validare la București.

Biroul Politic Județean interimar al PNL Timiș a decis, joi, că liberalii care vor să intre în procesul de desemnare a candidaților pentru alegerile parlamentare își pot înainta intențiile la Secretariatul General al PNL Timiș până în 10 octombrie, ora 24. „PNL face cea mai transparentă acțiune de selectare a candidaților. Chiar dacă timpul este limitat, candidații vor trece atât prin filtrul primarilor, cât și prin filtrul Biroului Politic Județean interimar. Criteriile care contează sunt integritatea, competența și profesionalismul”, spune Alin Nica, președintele interimar al filialei.

Candidații trebuie să depună o cerere de intenție, o scrisoare în care să precizeze ce îl califică pentru a deveni deputat sau senator și proiectele pe care le are într-un viitor mandat, dar și un CV profesional și politic. Trebuie să respecte procedura și cei care și-a anunțat intențiile astă primăvară.

„Îmi doresc o listă impecabilă”

La o săptămână de la alegeri, Alin Nica explica felul în care vede el lista viitorilor parlamentari. „Îmi doresc o listă curată, impecabilă, formată din oameni cărora să nu li se poată reproșa nimic sub aspect moral sau juridic, o listă în care oamenii să aibă încredere (…) O listă care să facă din PNL Timiș acel nucleu de influență la București care să concretizeze proiectele pe care noi le avem aici. Degeaba trimitem acolo oameni care nu știu să se impună (…) Nu înseamnă neapărat că vom da la o parte pe cei care ne reprezintă în momentul de față, dar Timișul și Timișoara cred că au nevoie de eficiență în primul rând. Vom fi foarte atenți la numele pe care le vom promova”, declara acesta.

Reprezintă Timișul în parlament, în această legislatură, din partea PNL, senatorul Alina Gorghiu și deputații Ben-Oni Ardelean, Marilen Pirtea și Pavel Popescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: