Pistol de 9 mm, furat dintr-o mașină în centrul Timișoarei

pistol

Un timișorean a rămas fără arma pe care o deținea în mod legal și plătește și câteva zeci de mii de lei amendă. Asta, după ce pistolul de 9 mm i-a fost furat din mașina în care îl lăsase nesupravegheat. Furtul s-a produs în plin centrul Timișoarei.

În seara de 4 ianuarie, polițiștii de la Secția 1 Urbană Timișoara au fost sesizați, printr-un apel 112, că a fost spartă o mașină pe strada Gheorghe Dima. Hoțul a acționat în intervalul orar 21,30 – 22,30, fiind atras de un rucsac lăsat în autoturism. În acesta se aflau un laptop, un pistol de 9 mm și un încărcător cu 18 cartușe.

„Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, constatând producerea evenimentului și au procedat la efectuarea cercetării. Proprietarul armei avea drept de deținere, port și folosire armă valabil”, transmite IPJ Timiș.

Arma a fost recuperată câteva ore mai târziu, după ce o femeie de 32 de ani s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Timișoara, pentru a preda un pistol. Tânăra a spus că l-a găsit și, în urma verificărilor, s-a stabilit că este arma furată din mașina parcată pe str. Gheorghe Dima. Au fost recuperate și cele 18 cartușe.

A fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii încă sunt în căutarea hoțului.

Pe de altă parte, proprietarul pistolului va rămâne fără permisul de port armă și va fi amendat conform Legii 295/2004, cu o sumă cuprinsă între 5.001 și 10.000 lei.