Piste de biciclete pe sub două poduri. PMT caută firmă care să facă studii și expertize

Primăria Timișoara vrea să facă piste de biciclete și sub podurile Dacilor și Șaguna. În consecință, caută proiectant care să facă studiul de fezabilitate și diverse expertize tehnice. E dispusă să plătească puțin peste 99.000 de lei pentru asta.

Podul Eroilor, din zona Iosefin, unde pistele de biciclete au fost „uitate” din licitația inițială.

Primăria Timișoara a dat drumul unei licitații pentru atribuirea contractului care vizează studiul de fezabilitate pentru amenajarea unor piste de biciclete pe sub podurile Dacilor și Șaguna. „Realizarea unui sistem coerent și integrat de piste de biciclete în municipiu este un obiectiv al Primăriei Timișoara, deoarece încă nu există o continuitate între toate traseele de biciclete. Sunt multe lucruri care trebuie făcute ca sistemul velo să fie îmbunătățit și extins. Trecerile pe sub poduri sunt dintre cele mai dificile lucruri, tocmai de aceea începem cu acestea”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

Municipalitatea intenționează să facă piste de biciclete și treceri pentru pietoni pe sub toate podurile, pentru a face și o conexiune cu traseele amenajate cu fonduri europene pe malurile Begăi. Pistele de biciclete vor fi realizate în totalitate „sub poduri, evitând străzile intens circulate”.

Durează două luni

„Traseul pe care se vor amenaja pistele de biciclete se desfășoară în partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna – situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna”, mai anunță PMT.

Contractul, pentru care suma maximă oferită este de 99.365 lei, cu TVA, vizează o expertiză tehnică pentru poduri, SF cu studiu geotehnic sau topografic ori alte documentații necesare, dar și documentații pentru obținerea tuturor acordurilor și vizelor pentru certificatul de urbanism. Firma care îl va câștiga trebuie să ofere și asistență tehnică pe toată durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție.

Ofertele pot depuse până în 26 august. Contractul va avea o durată de 60 de zile. Pe vremea lui Nicolae Robu, PMT a vrut să facă piste similare și pe sub Podul Eroilor. Doar că… a uitat când a lansat licitația, așa că a fost nevoie de o procedură suplimentară. Șantierul a început la aproximativ doi ani de când s-au terminat lucrările la pod și costă cam 2 milioane de lei. Totul ar putea fi gata la începutul toamnei.