Piața Traian, între prioritizare și mici. Robu e încântat de târgul de 50.000 de euro

piața traian

Pavajul e strâmb, tencuielile pică de pe case, dar ceea ce contează este că Piața Traian a fost redată… vieții. Primarul Nicolae Robu laudă târgul de 50.000 de euro, cu mici și bere, al celor de la Piețe. El spune că, deși a promis refacerea zonei, n-au fost resurse și dă vina pe vechea administrație.

În urmă cu aproximativ un an și jumătate, primarul Nicolae Robu ieșea public cu un plan de redresare a Pieței Traian. „În Piața Traian va fi o acțiune mai complexă. Vreau să redăm Piața Traian Timișoarei. Am mai spus asta. Numai ocuparea mea excesivă nu mi-a permis să fac acolo o descindere care să însemne un prim pas important înspre asta”, declara edilul. Au urmat descinderi cu Poliția Locală, dar și un sondaj pe Facebook, în care Robu își întreba prietenii virtuali dacă sunt de acord cu intervenții împotriva celor care nu respectă legea.

Sunt destui polițiști ca să ținem lucrurile sub control

De atunci, avântul administrației locale legat de această parte a orașului s-a mai temperat. Sau, cine știe, a fost bine ținut sub control, la secret. Cert este însă că, în ultima săptămână, primarul Nicolae Robu și-a adus aminte de zona Traian, cu ocazia târgului de produse tradiționale „scornit” de SC Piețe SA. A și fost la deschidere, a jucat în horă, iar acum vorbește din nou despre revitalizare. Nu fără a arunca însă săgeți către fosta administrație.

„A fost un eveniment foarte reușit și este un început de punere în valoare a pieței. Din păcate, această piață istorică a Timișoarei a fost transformată în una fără viață când s-a aprobat ca, pe scară largă, în clădirile din acea parte a orașului să locuiască persoane care nu onorează prin conduita lor orașul nostru. Să nu fiu înțeles greșit, nu la etnia lor mă refer, ci la conduita lor (…) Ei bine, acum vrem să redăm viață acelei piețe. E adevărat, au și fost evacuați destul de mulți dintre răufăcătorii din zonă, dar vom fi foarte vigilenți să avem forțe polițienești suficiente încât să ținem lucrurile sub control. E plin de polițiști în civil și de polițiști în uniformă și drept urmare le recomand celor cu gânduri necurate să renunțe la astfel de gânduri și să devină cetățeni corecți”, spune acum edilul.

Robu: Nu avem ce să ne reproșăm în Piața Traian

Dacă readucerea la viață a pieței înseamnă amplasarea unor chioșcuri și a unor mese unde poți sta să mănânci un mic și să bei o bere, atunci operațiunea a fost una de mare succes. Revenind însă la lucruri serioase, în zonă este nevoie de intervenții la pavaje și nu numai. Robu admite asta, dar a găsit o scuză. „Nu s-a putut interveni la nivel de pavaj, pentru că nu avem resursele să facem atâtea lucruri. Le prioritizăm și am considerat că este important să facem intervenții în această parte centrală”, ne-a declarat primarul.

Deschiderea târgului cu mici și bere este, în opinia edilului, ceva benefic pentru zonă. Iar paragina nu deranjează pe nimeni. „Mi se pare normal să deschidem acel târg. Acolo sunt câteva zone în care pavajul nu este într-o stare corespunzătoare, dar asta nu creează probleme târgului. Sunt o mulțime de oameni care se bucură (…) Nu avem ce să ne reproșăm. Dacă am fi avut resurse, am fi făcut tot orașul peste noapte. Din păcate, nu putem să facem în câțiva ani ce nu s-a făcut în oraș de-a lungul unei jumătăți de secol. Am făcut foarte, foarte multe lucruri și oricine de bună credință le poate vedea și recunoaște asta, dar evident că nu am putut face totul”, susține Nicolae Robu.

Ce urmează? Târg cu mici și bere „cât lumea se bucură de ceea ce este acolo”. Regulamentul târgului, votat de consilierii locali, spune însă că în Piața Traian se va putea găti numai la evenimente speciale. Realitatea e puțin altfel. „Vom asigura și anumite reprezentații artistice acolo, oamenii se vor bucura și de asta, și de oferta culinară. Câtă vreme este târgul, se va putea găti, se vor face grătare, mici. Târgul în sine este un eveniment special. Ce eveniment super-special să fie?”, a conchis primarul.

About Post Author