17 ianuarie 2021

Piața Cetății din Ciacova, refăcută cu 1,7 milioane de euro, bani de la UE. Se caută constructor

ciacova

1,7 milioane de euro. Atât va costa reabilitarea Pieței Cetății din Ciacova, lucrare proaspăt scoasă la licitație. Banii sunt, în cea mai mare parte, de la UE. Piaţa este o zonă de rezervaţie arhitecturală.

Primăria Ciacova a scos la licitație lucrările de „revitalizare prin reabilitare, modernizare și dotare zona urbană Piaţa Cetăţii”. Valoarea estimată a contractului este de 8,6 milioane de lei, cu TVA, iar durata este de 54 de luni. Execuția efectivă ar trebui să dureze 18 luni, restul fiind garanția. Ofertele sunt așteptate până în data de 5 octombrie.

Proiectul este finanțat din fonduri UE, pe Axa 13 a Programului Operațional Regional (POR). Va fi refăcută partea carosabilă și cea pietonală cu piatră naturală cubică și vor fi renovate cele două statui, a Sfintei Fecioare Maria și Crucea ortodoxă. De asemenea, liniile de joasă și medie tensiune vor fi introduse în subteran și va fi amenajată o fântână arteziană.

Piaţa centrală din Ciacova este o zonă de rezervaţie arhitecturală. Aici sunt construcţii datând din secolul al XVIII-lea, la a căror zidărie s-a folosit cărămidă din vechea cetate. În mijlocul pieței se se află Coloana Sfânta Maria, înaltă de şase metri, ridicată în jurul anului 1800.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: