Peste jumătate din școlile și grădinițele din Timiș încep orele cu elevii în clase

școli

O singură unitate de învățământ din Timiș începe anul școlar în sistem 100% online. Este vorba despre Centrul „Speranța” din Timișoara, unde încă sunt lucrări de reabilitare. Mai mult de jumătate de școlile și grădinițele din Timiș au ales scenariul verde, iar copiii vor veni în clase.

Comitetul Județean pentru Situațiii de Urgență Timiș s-a întrunit joi, pentru a aproba scenariul în care va funcționa, începând din 14 septembrie, cele 600 de unități de învățământ din Timiș. „Hotărârea are la bază propunerea Inspectoratului Școlar Timiș și avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș, făcute în urma analizei situației epidemiologice existente în județ. Propunerea ISJ Timiș a fost luată în urma hotărârilor consiliilor de administrație ale fiecărei unități de învățământ, adoptate în funcție de situația epidemiologică”, transmite Prefectura Timiș.

  • Scenariul verde – cursuri cu prezența elevilor la școală
  • Scenariul galben – cursuri cu prezența parțial fizică a elevilor la cursuri, cu excepția claselor VIII și XII.
  • Scenariul roșu – cursuri on line

Astfel, conform hotărârii CJSU, 348 de școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 251 în scenariul galben și o singura școală va începe în scenariul roșu. În Timișoara, 29 școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 96 în scenariul galben și una în scenariul roșu. „În scenariu roșu, cu desfășurarea cursurilor complet on-line, va funcționa Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța din Timișoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor”, potrivit aceleiași surse. În Lugoj, toate cele 31 de unități de învățământ vor începe anul școlar în scenariul galben.

Iată situația și în celelalte orașe din județ

Buziaș și Ciacova – toate școlile și grădinițele în scenariul verde
Deta – 3 unități școlare în scenariul verde, două în scenariul galben
Făget – 9 unități școlare în scenariul verde și 6 în scenariul galben
Jimbolia – 3 trei unități școlare în scenariul verde și 2 în scenariul galben
Recaș – 7 unități școlare în scenariul verde și una în scenariul galben
Sânnicolau Mare – 3 unități școlare în scenariul verde și 6 în scenariul galben

În mediul rural, 277 școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde și 107 în scenariul galben. Situația va fi reevaluată o dată la 7 zile de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

About Post Author