Peste 300.000 de euro pentru aparatură medicală nouă în șase spitale, de la CJ Timiș

Șase spitale din Timiș vor putea să cumpere aparatură medicală nouă, cu bani de la Consiliul Județean Timiș. Se face prin schema de mininis, începută în 2019 și rămasă singura modalitate legală prin care instituția poate oferi finanțare către unitățile sanitare municipale și orășenești.

cj timiș

Spitalele din Jimbolia, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare și Deta, precum și Spitalul Municipal Timișoara vor primi, în total, de la CJ Timiș, suma de 1,54 milioane de lei, destinată achiziției de aparatură medicală. Pe „lista de cumpărături” propusă de aceste unități sanitare se regăsesc un ecograf obstetrică-ginecologie, o instalație de radiologie mobilă full digitală (pentru neonatologie), o masă electrică de operație, citoscoape flexibile, electrocardiografe, defibrilatoare sau electrocautere.

Banii, care vin prin schema de minimis, vor fi alocați astfel:

  • Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia” – 233.000 lei
  • Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj – 275.000 lei
  • Spitalul Orășenesc Făget – 233.906
  • Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare – 327.045 lei
  • Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara – 275.055 lei
  • Spitalul Orășenesc Deta – 198.940 lei

„Venim și în acest an în sprijinul spitalelor din județ, având în vedere că achiziția de aparatură medicală nouă este o povară financiară greu de dus de autoritățile locale. Calitatea actului medical va crește și toată lumea are de câștigat. Serviciile medicale de calitate sunt esențiale pentru orice comunitate. Dacă luăm în calcul toate investițiile derulate de CJ în prezent, vom avea parte de un salt calitativ major în sectorul serviciilor medicale în doar câțiva ani”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Anul 2019 a fost cel în care a început derularea schemei de minimis, sprijinul financiar fiind de 1,42 milioane de lei. În 2020, valoarea acestui a fost de 2,8 milioane de lei. Potrivit legii, suma totală a ajutoarelor de minimis acordate pe parcursul unei perioade de trei ani fiscali, inclusiv cel în curs, din surse ale statului, ale autorităților locale sau din surse comunitare, nu poate depăși 200.000 euro pentru fiecare solicitant.