Pe str. Alexandrescu „s-au depășit blocajele”. Se decopertează încetișor asfaltul / FOTO

alexandrescu

În linie dreaptă, dar nu foarte vioi. Așa se „mișcă” lucrurile pe str. Grigore Alexandrescu. Aceasta este închisă parțial de la începutul săptămânii, pentru ca muncitorii să poată avansa pe șantier.

Șantierul de pe str. Grigore Alexandrescu a început, în teorie, în iulie, dar s-a oprit aproape imediat. Asta, după ce au fost identificate unele probleme cu stâlpii de electricitate, care trebuie mutați. Între timp, s-ar fi rezolvat tot, iar din 21 septembrie strada este închisă pe porțiunea cuprinsă între Calea Torontalului și str. Augustin Coman.

După cinci zile de muncă, teoretic, intensă, nu pare că s-a avansat prea mult. Totuși, dinspre PMT se vede un pic altfel. „Se lucrează, s-au depășit blocajele. Știu că aveți o supărare că nu am făcut mai demult ceea ce am tot promis acolo, dar știu că nu vă ajută cu nimic, în sensul că retroactiv nu vi se poate face viața mai ușoară dacă vă spun ce urmează. Două străzi sunt în orașul acesta pentru care eu, cam de șapte ani, doresc începerea lucrărilor de modernizare. (…) Una este str. Grigore Alexandrescu și a doua este str. Mareșal Constantin Prezan, fostă Lidia, unde locuiesc eu. Își închipuie cineva că eu nu am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru ca această stradă să fie modernizată? Când am modernizat atâtea și atâtea străzi în oraș, aproape toate”, sune primarul.

Cum va fi la final

Modernizarea străzii Grigore Alexandrescu e promisă de ani buni. În zonă s-au construit între timp mai multe blocuri noi, iar locatarii trăiesc doar cu numele în oraș. Au prin fața imobilelor doar o panglică de asfalt, fără trotuare și fără iluminat public. Studiul de fezabilitate e din 2018, dar licitația a fost lansată cu mare întârziere. Aceasta a fost câștigată de Super Construct, la un preț de 6,65 milioane de lei, cu TVA.

Trebuie amenajate câte două benzi pe sens, cu rigole lângă bordură, trotuare și piste de biciclete „între carosabil și trotuare, cu lățimea de 2,5 metri”, pe ambele sensuri. De asemenea, la intersecția cu Torontalului va fi făcut și un sens giratoriu. Termenul de execuție, conform contractului, este de 8 luni.

About Post Author