Parcul Civic, jungla de un milion de euro. Lucrările sunt gata de un an, dar nu sunt recepționate

Dacă nu înțelegeți de ce avem, chiar în mijlocul orașului, o adevărată junglă, există o explicație. Parcul Civic este finalizat de… un an, dar primăria nu a recepționat încă lucrările. Și la acest moment lipsesc mai multe documente.
Oricine trece prin Parcul Civic constată, fără să se străduiască prea mult, că spațiile verzi nu sunt întreținute, iar buruienile ating „cote” impresionante. Nu e vorba, așa cum ați putea crede, de celebra… biodiversitate, ci, pur și simplu, nu intervine nimeni în mod constant, pentru a cosi iarba și a curăța bălăriile.
Motivul e unul simplu: parcul nu este în grija niciunei firme de întreținere spații verzi cu care primăria are contract, pentru că nu a fost făcută încă recepția lucrărilor. Deși oficial șantierul e gata de un an!
„Lucrările în Parcul Civic au fost încheiate în data de 4 august 2022. Recepția lucrărilor urmează a fi realizată în funcție de constatările comisiei de recepție. Motivul pentru care nu s-a realizat recepția a fost lipsa referatelor pe specialități din partea diriginților de șantier și a adeverinței ISC”, ne-au transmis reprezentanții PMT. De ce nu există încă „la dosar” aceste documente nu se știe. La fel cum nu se știe când vor fi gata acestea.
Puțină istorie prin Parcul Civic
Contractul pentru reabilitarea Parcului Civic a fost semnat în noiembrie 2019, cu asocierea Elf Road SRL – D& Garden Design SRL. Valoarea lui inițială era de 5,6 milioane de lei, cu TVA, și un timp de execuție de șase luni. Pe motiv de pandemie, lucrările au fost oprite mult timp. În zonă a fost deschis apoi un șantier pentru Colterm și au fost unele probleme și în zona Brătianu, unde au intervenit arheologii și a fost nevoie de descărcare arheologică.
În plus, Elf Road SRL era în insolvență încă de la momentul licitației. Potrvit primăriei, „valoarea lucrărilor decontate pentru amenajarea Parcului Civic sunt de 5,2 milioan de lei”.
În aceste condiții, nu se știe când va arăta Parcul Civic ca o zonă în care s-a investit peste un milion de euro.