Parcări și blocuri inundate, după lucrări ale SDM? Se rezolvă, spune primarul, trebuie doar să reclamați

parcări

Cazul blocului de pe Aleea Crivaia, unde apa de ploaie a intrat în imobil, venind din parcarea proaspăt făcută, nu e singurul. Ține de specificul locului, spune primarul Timișoarei, care promite că situația se va rezolva. Dacă aveți parcări noi în zonă și apa băltește, trebuie să faceți o sesizare.

Locatarii unui bloc de pe Aleea Crivaia, aflat lângă noua parcare amenajată de SDM, s-au trezit cu inundație în imobil, după ploile abundente de săptămâna trecută. Ei au acuzat SDM că face lucrări proaste și susțin că li s-a răspuns că de vină ar fi… blocul. Totuși, nu e blocul, primarul Timișoarei având o altă explicație. Edilul promite că situația va fi remediată.

„Nu le va intra apa în blocuri, așa este peste tot. Încă nu s-a terminat lucrarea. Și la mine la bloc a fost la fel. Terenul dintre blocuri este sensibil mai sus decât intrările în blocuri (…) Există soluții tehnice. Se pune un grătar, se pun furtunuri, care duc apa în pământ. Categoric nu le va intra apa în blocuri. Și la mine la bloc s-a întâmplat fel. Din păcate nu avem ce face, nu puteam să dislocăm tot pământul care este între blocuri”, spune acesta.

Reclamați și se rezolvă

Parcarea cu pricina oricum nu este încă finalizată, așa că oamenii trebuie să mai aibă puțină răbdare. „Acum, lucrarea nu este gata și au fost ploile acestea foarte abundente. Oamenii s-au speriat, pe bună dreptate. Aleea spre intrare este ușor înclinată, că așa se face, iar apa se duce înspre spațiul verde. Dacă panta este mare, atunci ea ajunge până la intrare, nu se mai duce în spațiul verde. Degeaba e făcută o înclinație pe direcția cealaltă. Acolo sunt soluții, după cum spuneam. Se pune un grilaj la intrare și atunci prin el apa merge în pământ, nu mai ajunge la bloc”, explică edilul șef.

Pe de altă parte, există și alte parcări în oraș, deja terminate, unde, după ploi, s-au format bălți imense. Există rezolvare și pentru situații de acest gen. „Unde oamenii ne-au sesizat că nu e scurgerea făcută bine, s-a intervenit”, ne-a mai spus edilul șef. Altfel spus, dacă aveți în zonă vreo lucrare marca SDM și sunt probleme cu apa de ploaie, faceți reclamație.