Oxigen pentru Timișoara. Ventilatoare de 75.000 euro, donate către Spitalul „Victor Babeș”

victor babeș

Cinci aparate de ventilație mecanică pentru pacienții cu dificultăți majore în respirație au fost donate vineri Spitalului „Victor Babeș”. Ele costă 75.000 de euro și vin din partea unei companii germane deținătoare a unui lanț național de drogherii, care își are sediul central la Timișoara.

Cele cinci ventilatoare vor ajunge în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Victor Babeș” și vor fi folosite cu precădere în tratamentul pacienților infectați cu SARS COV 2. Ele asigură concentrația de oxigen necesară bolnavilor care nu pot respira spontan. „Aceste aparate de ventilație mecanică reprezintă de fapt o gură de aer. Un aparat de ventilație egal o gură de aer pentru pacientul infectat cu SARS COV 2. Aparatul practic îl ajută pe bolnav să respire. În cazul celor aflați în stare critică, dispozitivul preia practic întreaga funcție respiratorie a pacientului”, explică dr. Mirela Porosnicu, coordonatorul Secției ATI.

Încă un pas în proiectul Oxigen pentru Timișoara

Donația de ventilatoare, în valoare de 75.000 de euro, a fost făcută de compania dm drogerie markt România. „La nivelul grupului dm au fost achiziționate 15 ventilatoare și am reușit să alocăm cinci pentru Timișoara. Ne-am dorit mult să venim către Timișoara, în sprijinul comunității locale, și sperăm că achiziția va fi de mare ajutor în bătălia pe care știm că o duce acest spital cu coronavirusul”, a declarat, la rândul lui, Cristian Crișan, administratorul companiei.

„În cadrul proiectului nostru Oxigen pentru Timișoara vrem să ne asigurăm că avem cât mai multe paturi cu oxigen și chiar cu ventilatoare (…) Vrem să cumpăram cât mai multe concentratoare posibile. Am achiziționat deja asemenea aparate pentru spitalele din Timișoara, dar acum, în etapa a doua, vrem să cumpăram concentratoare pe care să le dăm pacienților aflați la domiciliu. Din păcate, o asemenea achiziție se poate face doar din fonduri private. Mă bucur că astăzi, cu această donație, am făcut încă un pas pentru proiectul Oxigen pentru Timișoara“, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

La Spitalul „Victor Babeș” mai sunt 22 de aparate de ventilație mecanică.

About Post Author