Organigramă nouă la PMT. Dispar trei direcții, apare una, se desființează 31 de birouri

foto: Arhivă

Primarul Dominic Fritz i-a anunțat pe angajați, printr-un e-mail, că urmează să propună o nouă organigramă. Aceasta înseamnă desființări și reduceri de posturi și totul din cauza guvernului. Proiectul nu a fost încă publicat pe site-ul PMT.

Angajații PMT au primit un e-mail care le aduce unora dintre ei o veste proastă. Primarul Dominic Fritz a anexat mesajului „propunerea de organigramă pe care o voi face consiliului local, în urma ordonanței de guvern” care impune reducerea numărului total de posturi cu 10%, desființarea posturilor de șef birou și structurile lor, creșterea numărului minim de posturi pentru un serviciu la 10+1 și reducerea numărului de posturi de conducere la maxim 8% din posturi.

„Subliniez din start că măsura guvernului mi se pare una abuzivă și în parte chiar neconstituțională. Știu că o nouă organigramă aduce multă agitație. Lipsa de stabilitate, continuitate și predictibilitate în felul în care ne organizăm poate duce la o performanță administrativă mai proastă. Sunt conștient că pentru mulți dintre dvs. această reorganizare înseamnă o schimbare care nu este binevenită, pentru unii chiar o reducere de salariu sau nevoia de a găsi un nou job. Mi-aș fi dorit să putem lucra în continuare în forma pe care am definit-o anul trecut. În condițiile date de lege, însă, noua organigrama în forma atașată este o soluție cât s-a putut de responsabilă și practicabilă”, a notat edilul șef în mesajul către angajați.

Noua organigramă, din ianuarie

Dominic Fritz explică și ce înseamnă, practic, noua organigramă. „Se desființează 50 de posturi din aparatul de specialitate, din care 17 posturi momentan ocupate. Unele dintre persoanele ale căror posturi se desființează vor putea găsi posturi echivalente, însă multe posturi vacante au fost desființate și ele. Vor exista examene de departajare acolo unde se reduc posturi de același grad. Unele birouri se comasează cu alte structuri și devin servicii, altele devin compartimente. Se desființează trei direcții, se înființează o direcție”, scrie acesta.

„Proiectul de HCL intră astăzi în transparență, va fi votat în decembrie și va intra în vigoare în ianuarie. În perioada imediat următoare, vom avea discuții individuale cu fiecare structură ce presupune reorganizarea pentru ea”, încheie Dominic Fritz.

La ora redactării acestui material, proiectul nu fusese publicat pe site-ul PMT. Am întrebat, de asemenea, la primărie care sunt direcțiile care vor fi desființate și cum se va numi cea care va fi înființată, dar ni s-a transmis că urmează să fie redactat un comunicat de presă.

OUG 90 / 2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar, asumată prin Programul de convergență, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată în Monitorul Oficial în 27 octombrie. În aceeași zi cu Legea 296 / 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

Ce se desființează, ce se înființează

Proiectul a fost publicat pe site-ul PMT și poate fi citit AICI. „Începând de astăzi, timp de 10 zile, cetățenii pot face propuneri și observații pe marginea documentației”, precizează reprezentanții municipalității, într-un comunicat.

Potrivit propunerii, primarul va avea patru consilieri personali, în loc de șase, și vor fi desființate 31 de structuri de tip birou, inclusiv funcțiile de șef, după cum se poate vedea în imaginea alăturată.

Vor fi desființate Direcția Patrimoniu, Direcția Calitatea Vieții și Direcția Infrastructură Verde, cu trei funcții publice de director executiv. Va fi înființată, în schimb, Direcția Generală Valorificare Drepturi de Proprietate ale UAT, care va avea 59 de posturi, din care 55 de execuție.

About Post Author