Orașul Lugoj intră în carantină de sâmbătă. UPDATE: A fost emis ordinul DSU

lugoj

Prin Lugoj se va circula doar cu declarație pe proprie răspundere sau cu adeverință de la angajator. DSP a propus instaurarea carantinei zonale în Lugoj, după ce rata de infectare a depășit 7 / 1.000 de locuitori. Măsura urmează să fie adoptată la nivel central.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Timiș, pentru că rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul municipiului Lugoj este în creștere, în ultimele 14 zile, DSP a făcut o nouă analiză pentru a vedea dacă se impune măsura carantinării zonale.

„În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi (vineri – n.r.), la ora 12,30, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine (sâmbătă – n.r.), 21 noiembrie”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Hotărârea urmează să fie transmisă de urgență Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru ca șeful Departamentului pentru Situații de Urgență să instituie carantina zonală în Lugoj. Menționăm că măsura intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU – Raed Arafat.

Tot în cursul zilei de vineri, DSP a analizat dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantină în localitățile Sânnicolau Mare și Ciacova. Oficialii Prefecturii Timiș spun că rata de incidență la mia de locuitori a scăzut în ambele orașe, „la Ciacova chiar sub 3/1000 de locuitori”. Analiza a fost transmisă către INSP.

Vineri, la Sânnicolau Mare, rata de infectare era de 7,61/1000 de locuitori, iar la Ciacova de 3,16.

About Post Author