Ora Reciclării: educație pentru un viitor sustenabil cu RETIM și ADID Timiș

ora reciclării

În cadrul activităților organizate în Săptămâna Verde în școli, RETIM Ecologic Service S.A. și ADID Timiș au continuat campania educativă Ora Reciclării, lansată în anul școlar 2022-2023.

Această inițiativă a reunit peste 3.000 de copii din școlile și grădinițele județului Timiș, care au avut ocazia să participe la o nouă serie de activități interactive menite să sublinieze importanța colectării separate a deșeurilor.

Agenda Campaniei Ora Reciclării

Prezentarea de materiale video interactive a captat atenția elevilor, arătând exemple dinamice despre cum pot contribui la reducerea deșeurilor și gestionarea resurselor într-un mod responsabil.

Concursurile cu întrebări de pe o platformă online, completate de jocuri fizice precum „Găsește calea în labirint” și „Colorează și desenează,” au stimulat curiozitatea și creativitatea elevilor în privința practicilor sustenabile.

Distribuirea de flyere cu informații utile despre reciclare și gestionarea deșeurilor a oferit ghiduri practice pentru familii, încurajând un comportament conștient față de mediu în viața de zi cu zi.

Recompense ecologice pentru participanți

Elevii au fost recompensați pentru implicarea lor activă cu premii ecologice, precum sticle reutilizabile, penare din materiale reciclate, puzzle-uri educative și creioane colorate, menite să îi inspire să adopte un stil de viață mai ecologic.

Concluzie

Campania Ora Reciclării a deschis calea pentru un parteneriat mai strâns între RETIM, ADID Timiș și unitățile de învățământ, evidențiind importanța educării generațiilor viitoare în spiritul protejării mediului.

Ați ratat evenimentul?

Invităm toți utilizatorii să facă parte din această inițiativă și să punem împreună bazele unei comunități responsabile. Pentru mai multe informații despre campanie, vizitați site-ul www.retim.ro.

About Post Author