Opt centre de admitere la UVT, în opt județe

uvt

Universitatea de Vest organizează, în acest an, mai multe centre de admitere. Opt dintre ele vor fi în municipiile reședință de județ din Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj și Mehedinți. Întreaga procedură se va desfășura online, iar candidații vor fi ajutați să urmeze întocmai pașii.

În acest an, admiterea la Universitatea de Vest se desfășoară online. O singură platformă web grupează toate instrumentele necesare pentru informare, pre-înscriere, înscriere, clasificare și confirmare a locurilor. Sunt 11 facultăți care așteaptă, de la toamnă, „boboci”.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, UVT organizează opt centre de admitere în opt județe, după cum urmează:

  • Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11
  • Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3
  • Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea – Calea Armatei Române nr. 1A
  • Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 7
  • Colegiul Național „Decebal” Deva – str. 1 Decembrie 1918 nr. 22 (intrarea de pe str. Andrei Șaguna)
  • Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” Drobeta-Turnu Severin – str. Crișan nr. 50
  • Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – str. 1 Decembrie 1918 nr. 25

Pentru prima etapă a admiterii, centrele județene vor fi deschise în perioada 8-11 iulie, în intervalul orar 9 -16 (miercuri, joi, vineri), respectiv 9 – 14 (sâmbătă). Opreatorii UVT vor ajuta candidații să realizeze operațiile asociate admiterii online, cum ar fi completarea asistată a formularul de înscriere de pe platforma digitală de admitere, certificarea conform cu originalul a documentelor sau predarea diplomei de bacalaureat în original, în cazul candidaților care vor ocupa un loc finanțat de la bugetul de stat.

Peste 3.500 de locuri fără taxă, la UVT

„UVT este prima universitate din țară care a integrat prin instrumente web toate etapele admiterii online, începând de la pre-înscrierea candidaților, care a fost deschisă încă din luna mai, pe platforma https://admitere.uvt.ro/”, spune rectorul universității, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Pentru anul universitar 2020-2021, cele 11 facultăți au peste 3.500 de locuri fără taxă, la programele de studii de licență, masterat și doctorat. Sunt 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii.

About Post Author