O să avem Ziua Phoenix! Chiar de ziua lui Nicu Covaci

nicu covaci

Duminica Paștelui 2020 va reprezenta și un alt motiv de sărbătoare pentru Primăria Timișoara. Nicolae Robu a anunțat că 19 aprilie va fi, de acum încolo, Ziua Phoenix. Este data de naștere a lui Nicu Covaci și, spune edilul, acesta trebuie omagiat „așa cum se cuvine”.

Ziua Phoenix va fi, spune primarul Nicolae Robu, o zi plină de evenimente, inclusiv un concert cu sărbătoriții. „Vom sărbători printr-un spectacol Phoenix și prin alte evenimente organizate în jurul ideii și fenomenului Phoenix. Este ceva extraordinar. Nu am stabilit încă dacă va fi în aer liber”, explică edilul.

19 aprilie „pică”, în 2020, chiar de Paște, însă acesta nu este un impediment. Nici alte detalii – cum ar fi bugetul, esențial, de altfel – nu sunt stabilite. „„Nu e nicio problemă dacă e chiar de Paști. Nu avem buget, nu sunt stabilite detaliile, am stabilit doar ca această zi să fie ziua Phoenix. Am vrut să anunț acest lucru, pentru că este foarte proaspătă ideea”, a completat primarul.

„Am o relație apropiată cu Nicu Covaci, l-am admirat dintotdeauna. Trebuie să-l omagiem așa cum trebuie, pentru că merită. Va fi Ziua Phoenix, de ziua lui Nicu Covaci”, mai spune Nicolae Robu. Artistul s-a născut în 19 aprilie 1947, la Timișoara.

About Post Author