Nu se pot plăti amenzi și impozite la poștă. Licitație blocată, consilier local acuzat de conflict de interese

poștă

Timișorenii nu mai pot plăti impozite, taxe și amenzi la oficiiile poștale, deoarece nu mai există contract cu Direcția Fiscală a PMT. Licitația pentru „serviciul de plată a impozitelor şi taxelor locale prin terţi” este blocată, din cauza unui posibil conflict de interese. În cauză, un consilier local PNL.

Teoretic, la Timișoara, impozitele și taxele locale, dar și diversele amenzi pot fi plătite prin internet, la sediul Direcției Fiscale sau la 12 oficii poștale. Practic, de săptămâna trecută, oficiile poștale nu mai pot încasa bani pentru aceste dări. Asta, după ce a expirat contractul între CN Poșta Română și Direcția Fiscală.

DMFT a vrut să prevină o situație de acest gen și a lansat, în luna august, prin SEAP, o licitație pentru „serviciul de plată a impozitelor şi taxelor locale prin terţi”. Era vorba despre un acord-cadru cu o durată de 48 luni, pentru o sumă maximă de 4,9 milioane de lei, cu TVA. A fost primită o singură ofertă, de la Poșta Română.

Procedura e momentan blocată

La fel de teoretic, licitația ar fi trebuit deja finalizată și continuat contractul cu Poșta Română. Surpriză însă! În 14 octombrie, Agenția Națională de Integritate (ANI) a avertizat Direcția Fiscală asupra „unui posibil conflict de interese” în ceea ce privește acest contract. Câteva zile mai târziu, cei de la Fiscală au fost trași de mânecă asupra aceluiași subiect și de către Agenția Națională a Achizițiilor Publice (ANAP).

Avertizările îl vizează pe consilierul local Adrian Lulciuc (PNL), care este director regional la Poșta Română. „Atât compania, cât și eu am trimis puncte de vedere către Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara. Juriștii spun că nu este vorba de conflict de interese, cu atât mai mult cât eu nu sunt factor decizional într-o situație de acest gen. Așteptăm deblocarea procedurii”, ne-a declarat Adrian Lulciuc.

Potrivit reprezentanților PMT, Direcția Fiscală s-a adresat atât ANI, cât și ANAP, solicitând clarificări și prezentând mai multe documente. La votul în plenul CL referitor la lansarea noii licitații, Adrian Lulciuc s-a abținut.

About Post Author