Nu mai sunt tabere în PNL Timiș, zice Robu. Cum au obținut primarii ce au vrut și de ce pot fi acceptați „traseiști”

pnl timiș

Alin Nica este candidatul PNL Timiș la președinția CJ, iar lista de consilieri se face pe principiul „unul tu, unul eu”. Adică alternativ: ce vor președintele & co, ce vor primarii. PNL Timiș poate primi și „traseiști”, dar cu o condiție.

PNL Timiș va merge în alegerile locale cu Alin Nica pentru președinția consiliului județean. S-a votat în unanimitate în BPJ, după ce, săptămâna trecută, forumul primarilor decisese același lucru. „Am aprobat candidatura colegului Alin Nica la președinția CJ (…) Cred că nimeni nu mai poate vorbi despre tabere în PNL Timiș. Suntem o forță. Dacă mergem uniți, dacă în exterior nu mai apare imaginea unor confruntări interne, sunt convins că putem câștiga președinția CJ și majoritatea în consiliu. Vom câștiga încă un număr important de primării în județ. Nu ne-am fixat targetul sau numărul de UAT-uri în care să avem primari, dar ambițiile noastre sunt mari. Și sunt convins că sunt ambiții cu acoperire”, spune Nicolae Robu.

Consiliul director județean a validat, sâmbătă, candidaturile aprobate deja de BPJ, acestea urmând să fie transmise către BPN. Potrivit calendarului anunțat de președintele PNL Ludovic Orban, la 1 martie ar trebui validate candidaturile pentru primarii municipiilor reședință de județ și președinți de CJ.

Se iau și „traseiști”, dar morali

În aproximativ două săptămâni trebuie stabilite și candidaturile pentru celelalte primării, dar și listele pentru consiliile locale și CJ. Toți primarii liberali aflați în funcții mai vor un mandat. În ceea ce privește „importurile” de la alte partide, Robu nu e categoric decât într-o singură privință. „Este posibil să acceptăm oameni apreciați de comunitățile lor, care nu au fost ostili PNL în conduita lor (…) Vom analiza de la caz la caz, nu este un scop în sine, putem discuta cazuri particulare (…) În principiu, suntem deschiși să discutăm cu oameni care au susținerea comunităților lor și nu sunt motive să-i considerăm incompatibili cu PNL (…) Sunt oameni care s-au dovedit cumplit de ostili PNL. Pe aceia n-o să-i primim, deși știm că vor fi aleși de comunități”, explică șeful liberalilor timișeni.

Cum se fac listele la CJ

Propunerile pentru lista de consilieri județeni se fac și ele tot în înțelegere cu primarii. Asta, ca să nu fie discuții. „Pozițiile pare, de la 2 până la 20, vor fi ocupate de persoane desemnate de colegii primari (…) Primarii s-au asociat și își desemnează ca reprezentanți ai zonei localităților lor pe colegii pe care îi consideră cei mai potriviți. Erau unii pe care nu i-am fi agreat niciodată, trebuie să arăți loialitate față de partid și să muncești, dar ceea ce mi -a parvenit de la primari nu cuprinde vreun un nume pe care să nu-l pot agrea. BPJ va desemna ocupanții locurilor impare”, explică Robu.

Liberalii care s-au înscris în competiția internă pentru listele de consilieri județeni sunt: Adrian Aldea, Mihai Agache, Alin Nica, Mihai Cornel Anghel, Gordana Raluca Barb, Nicolae Bitea, Lucian Blaga, Ciprian Bogdan, Gabriela Anca Botezatu, Cosmin Buboi, Constantin Buzatu, Mihaela Calescu, Constanța Căldăraru, Claudiu Martin Chira, Sorina Ciurlea, Vasile Ciuruș, Liviu Cocean, Viorel Coifan, Adrian Colhon, Adriana Corbeanu, Cosmin Costa, Andrei Cotețiu, Gabriel Cruciat, Ioan Delvai, Octavian Doț, Nicu Fuicu, Bogdan Ghelbere, Vinu Giumanca, Eugen Grigoroiu, Marius Hiticaș, Cătălin Iapă, Flaviu Iepan, Radu Lambrino, Sorin Margău, Remus Ioan Paveloni, Marin Popescu, Gigel Prisecaru, Dumitru Prohap, Constantin Proteasa, Călin Roman, Patriciu Rușeț, Elena Samoilă, Dan Sarmeș, Cosmin Tabără, Ciprian Trocan și Vasile Teodor Vesa.

About Post Author