Nu e niciunde ca la Timișoara. Robu a calculat: nu poți sta în trafic mai mult de 40 de minute
Se circulă incomparabil mai bine prin Timișoara, după lucrările derulate în ultimii ani de primărie. Nicolae Robu a ajuns la concluzia că nu poți petrece în trafic mai mult de 40 de minute. Ceea ce înseamnă o reducere la mai puțin de jumătate din ceea ce era înainte.
Vi se pare că stați prea mult în trafic? Vă deprimă când dați de mașini bară la bară, în anumite intervale orare, pe arterele principale? Vedeți roșu în fața ochilor când vă uitați pe Google Maps? Sunt doar detalii de cârcotaș. În realitate, nu prea aveți motive să vă plângeți, șofer din Timișoara fiind. Este concluzia la care a ajuns primarul Nicolae Robu. Criticat pentru că deschide șantiere care nu se știe niciodată când se termină, edilul șef spune că tot ce face e pentru binele orașului. Iar asta se vede, susține el.
Iubesc orașul acesta și îl prezint întotdeauna laudativ, dar cu acoperire. Nu e nimic perfect, sunt și puncte slabe în oraș, niciodată nu am mascat aceste puncte slabe. Dimpotrivă, am vorbit despre ele, sunt asumate și sunt în preocuparea noastră de a se face remediile de rigoare pentru ca ele să nu mai existe. Dar, una peste alta, nu e niciunde ca la Timișoara.
Nicolae Robu, primar
Cei care ar trebui să fie cei mai mulțumiți sunt șoferii, care acum petrec mult mai puțin timp în trafic. Cel puțin după calculele lui Robu. „Vedeți câte lucruri facem în infrastructura orașului. (…) Nu e totuna să pierzi zilnic două ore sau să pierzi zilnic 40 de minute. Cam acestea sunt extremele de timp. Cu o infrastructură proastă, fiecare am consuma două ore pe zi cu deplasarea prin oraș. La ora actuală, în Timișoara nu prea ai ocazia să îți petreci în trafic mai mult de 40 de minute. Sigur, sunt situații de excepție, când sunt lucrări, când sunt restricții de trafic, când sunt închise străzi importante, când e câte un accident șamd” , spune primarul.
Robu afirmă că îi dau dreptate și aplicațiile de trafic. Aceleași care altora le dau dureri de cap numai când le deschid. „Dacă ne uităm pe Google Maps, unde ți se dă timpul de traversare a orașului, situația încărcării străzilor, putem vedea în mod obiectiv cum stau lucrurile”, a mai explicat acesta.