Nouă oferte pentru proiectul șoselei de legătură aeroport – A1

aeroport

Nouă oferte ale unor firme sau asocieri de firme sunt în evaluare la licitația organizată de CJ Timiș pentru proiectul șoselei care va lega Aeroportul Internațional Timișoara de autostrada A1. Suma maximă oferită este de peste 480.000 de euro.

Consiliul Județean Timiș a lansat, în decembrie, licitația pentru studiul de fezabilitate, proiect tehnic și obținere a terenului necesar prin exproprieri, pentru construirea drumului județean de legătură pentru conectarea Aeroportului Internațional „Traian Vuiaˮ la Autostrada A1.

Drumul va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu două benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de aeroport, cu plecare din intersecția DJ609D – Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova). Noua șosea se va termina la intersecția cu DN6, nodul de descărcare A1. Ea va fi și un fel de centură ocolitoare pentru Ghiroda și Remetea Mare.

Valoarea contractului este estimată la 2,3 milioane de lei cu TVA, cu un termen de livrare a documentațiilor de 10 luni. „Am insistat pe o analiză rapidă a ofertelor, pentru a nu lăsa loc de îndoială în ceea ce privește rezultatul. Mă bucură interesul crescut pentru această lucrare. Vom avea probabil un cost mai mic, dar e importantă și calitatea serviciilor. Planul nostru este să avem documentația necesară undeva la începutul anului viitor. Apoi vom lansa licitația pentru execuție”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Au fost depuse nouă oferte

  • NV Construct SRL – Institutul de Arheologie Vasile Pârvan – Tera Design Studio – Gauss – Construcții Feroviare Mureș SA – Expertus – Lifeconstruct – Protelco – Cartare Agrochimica
  • SPC Elite Consulting SRL
  • Capital Vision – Viaponte Rom SRL
  • SC Proiect – Construct Regiunea Transilvania – Total Business Land SRL – Abed Nego Com – Road Design SRL
  • Coplan – Consultanți – Arhitecți – Ingineri – Coplan Aktiengesellschaft
  • Aduro Impex – Pegasus Engineering – Specialist Consulting SRL
  • Procad – Terratechnik – Bauplaning – Cubit Proiectare – Expertus
  • Peiesi – Add Global Design SRL
  • East Water Drillings – 3TI Progetti Italia-Ingegneria Integrata SPA

Investiția este estimată la 18 milioane euro, cu TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

About Post Author