Noua maternitate de la Spitalul Județean trebuie să fie gata în 2 ani. Poate începe șantierul

creșe

Maternitatea pe care vrea s-o construiască, lângă Casa Austria, Consiliul Județean Timiș are proiectant și constructor. Luni a fost semnat contractul și, teoretic, totul ar trebui să fie gata în 24 de luni.

CJ Timiș a avut nevoie de două licitații pentru „proiectare, asistență tehnică – faza Proiect Tehnic (PT) și execuție lucrări în vederea realizării obiectului de investiție publică «Clinica de Obstetrică Ginecologie»”. Prima procedură a fost anulată în toamna lui 2019. A fost atunci o singură ofertă, însă aceasta a fost respinsă, deoarece s-a considerat că documentația nu corespunde.

La cea de-a doua licitație a fost tot o singură ofertă, din partea asocierii Construcții Erbașu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con. De această dată, totul a fost regulă, așa că luni, 6 iunie, CJ Timiș a semnat contractul.

Noua maternitate va fi construită între Spitalul Județean și Casa Austria. Ea va avea o suprafață desfășurată de 6.000 metri pătrați, cu o suprafață utilă de 4.761 mp. Spitalul va avea compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi, terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă. Durata efectivă de realizare a investiției, de la demararea lucrărilor, este de 24 luni.

Valoarea lucrărilor era estimată la 47,05 milioane de lei, cu TVA, adică 9,8 milioane de euro. Până la urmă, prețul va fi de 46,2 milioane de lei, cu TVA, adică 9,5 milioane de euro. Proiectul este finanțat pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria. CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara au ca partener Universitatea din Szeged, Clinica de Ginecologie-Pediatrie. În bugetul pe 2020, construirea maternității are alocate 4,59 milioane de lei, din care 3,8 milioane, bani de la UE.

About Post Author