Site icon Stiri de Timisoara

Noi reguli pentru vânzătorii de pepeni

pepeni

La Timișoara vor putea fi vânduți pepeni pe stradă în perioada 1 iulie – 15 septembrie. Regulile pentru comercianți se schimbă însă și nu vor mai putea fi puse corturi în intersecții.

În perioada verii, spațiile din piețele agroalimentare din Timișoara devin neîncăpătoare pentru comercianții de pepeni verzi și galbeni. În aceste condiții, vânzătorii își vor oferi marfa pe domeniul public, în intervalul 1 iulie – 15 septembrie. Solicitările pentru obținerea avizului vor fi depuse la PMT în perioada 23 – 30 iunie. iar condițiile de desfășurare a comerțului stradal se modifică.

„Este strict interzisă comercializarea altor produse în afară de pepeni și se va atribui fiecărui producător sau agent economic un singur amplasament, cu o suprafață maximă de 6 mp. Este obligatorie utilizarea unor lăzi cu dimensiunea de 2x2x1,5 m pentru depozitarea pepenilor și masă cu cântar verificat metrologic, la zi. Este interzisă depozitarea direct pe sol a mărfii, iar aprovizionarea se va face ritmic, în limita capacității de depozitare în lăzi. Se interzice amplasarea de corturi, cât şi alte construcţii provizorii, cu excepţia unei singure umbrele”, a transmis, luni, PMT.

Cererile vor fi depuse la camera 12 a PMT, ghişeele 8 şi 9. În cazul în care există mai multe cereri pe un amplasament, au prioritate producătorii. Al doilea criteriu este suprafața cultivată înscrisă în certificatul de producător sau în declarația de suprafață din 2022 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA).

Documentele pentru obținerea avizului sunt: cerere tip; certificat unic de înregistrare și certificat constatator obținut de la ORC – în baza Legii 359/2004 – cu activități desfășurate în afara sediului social sau la beneficiari (terți) având autorizat cod CAEN privind comercializarea legumelor sau fructelor, dacă este cazul; certificat de producator (vizat la zi, fiind autorizat în vederea cultivării pepenilor) sau Declarația de suprafață cultivată din anul 2022 – APIA și copie carte de identitate; declaraţie pe proprie răspundere din care sa reiasă faptul că produsul cultivat întruneşte normele legale şi nu sunt folosite substanţe care pot periclita sănătatea consumatorului;

Vor fi eliberate avize pentru 26 de puncte din oraș

About Post Author

Exit mobile version