22 ianuarie 2021

Nica, despre cum a câștigat AUR acasă la doi PNL-iști: Poate primarii noștri n-au fost foarte energici

aur

Alianța pentru Unirea Românilor – AUR a câștigat, în Timiș, în două comune cu primari liberali. Și încă unii cu vechime. Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, recunoaște că a fost o surpriză, dar are și două posibile explicații.

Alianța pentru Unirea Românilor – AUR este surpriza alegerilor parlamentare din 6 decembrie. E al patrulea partid, raportat la numărul de voturi, și va avea, în Timiș, un deputat. Oamenii lui George Simion au câștigat, în Timiș, alegerile din Darova și Lenauheim.

Cele două comune au avut o prezența la urne foarte scăzută. În Darova au votat doar puțin peste 23% dintre alegători, iar în Lenauheim, doar 18%. Și mai au ceva în… comun: ambele au primari cu vechime. Ilie Suciu, de la Lenauheim, e la al patrulea mandat, iar Sorin Tilihoi, de la Darova, tocmai l-a câștigat pe al treilea.

„Mai bine vii și își exprimi votul”

În aceste condiții, victoria AUR ar putea fi considerată de două ori surprinzătoare. Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, încearcă o explicație. „A fost o surpriză și pentru noi, ca pentru toată lumea. Nu știm de unde au apărut cei de la AUR. Îmi explic această situație fie prin faptul că primarii noștri n-au fost foarte energici în a face campanie în zonele respective, fie prin faptul că oamenii de la AUR au avut o echipă care s-a bătut pentru fiecare vot”, a declarat acesta.

Nica vede și o parte cât de cât bună a lucrurilor. „ Au reușit să capaciteze oameni care altfel nu ar fi venit la vot. Este un lucru pe care vreau să-l menționez în sens favorabil față de cei care au ieșit și și-au exprimat votul. Decât să stai acasă și după aceea să critici, mai bine vii, îți exprimi votul, chiar dacă nu o faci pentru partidele mainstream”, mai spune liberalul.

AUR a reușit să adune peste 20% din voturi în 14 UAT-uri din Timiș, cu un record de peste 27 procente în Teremia Mare. Timișul are 14 parlamentari, care se împart astfel: PNL – 1 senator și 4 deputați, USR – 1 senator și trei deputați, PSD – 2 senatori și 2 deputați, AUR – 1 deputat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: