Muzeul sătesc din Sintești are nevoie de ajutor. Acasă în Banat, apel la voluntari

sintești

Curățenie generală și reparații importante în prag de iarnă. Asta presupune următoarea acțiune de voluntariat organizată de Asociația Acasă în Banat. Ea are loc la finele săptămânii, în Sintești, unde există un muzeu sătesc foarte interesant.

Clădirea în care este deschis Muzeul sătesc din Sintești a adăpostit pe vremuri fosta primărie a localității. Azi, aici se găsește o impresionantă colecție de obiecte donate de localnici. Profesorul Ciprian Merț, administratorul muzeului, spune că, în acest moment, principala problemă este toaleta veche și neadecvată pentru un număr mare de turiști. Sunt însă probleme și la acoperișul clădirii, este igrasie, este tencuială căzută și multe altele.

„Ne-am consultat cu Primăria Margina despre ce este de făcut și ne-am decis să ne unim forțele. Primăria va asigura o mare parte din materialele necesare iar noi ne vom organiza pentru a da o mână de ajutor cu voluntarii. Ne-am propus să montăm o fosă septică modernă, să refacem complet toaleta, să facem reparații la acoperiș și să zugrăvim complet interiorul. Vom lua măsuri pentru asanarea pereților, astfel ca la primăvară să poată fi refăcut și exteriorul”, anunță cei de la Asociația Acasă în Banat.

Se caută așadar voluntari: atât meșteri în construcții, cât și oricine vrea să ajute la manipularea cu grijă a obiectelor din expoziție, care vor fi curățate și depozitate, pentru a elibera sălile și a pregăti interiorul pentru zugrăvit. Acțiunea începe sâmbătă, 26 noiembrie, la ora 8. Echipa Mic Dejun La Margina va pregăti pentru voluntari o masă tradițională, iar transportul de la Timișoara este, de asemenea, asigurat.

Dacă vreți să dați o mână de ajutor, trebuie doar să vă înscrieți AICI.

About Post Author