7 aprilie 2020

Muzeul Banatului vrea să… reconstituie al doilea război mondial. În stare de urgență!

război mondial

Aproape 42.000 de euro. Atât este dispus să dea Muzeul Național al Banatului pentru „reconstituirea celui de-al doilea război mondial”. Se caută organizator pentru evenimentul programat la o săptămână după Paște. România este în stare de urgență, din cauza epidemiei de coronavirus.

Muzeul Național al Banatului a scos la licitație luni, 16 martie, „servicii de organizare evenimente culturale «Reconstituirea celui de-al doilea război mondial». Ar trebui să se întâmple în perioada 25 – 26 aprilie. Manifestarea ar trebui să aniverseze 75 de ani de la încheierea Marii Conflagrații și să amintească publicului de eroii Timișoarei. „Bătălia pentru Timișoara din septembrie 1944, când trupele române conduse de col. Ioan Enescu au apărat orașul în fața unor puternice atacuri germane, va fi reconstituită de specialiști în reconstituire istorică, iar spectacole speciale tematice vor anima curtea bastionului Theresia”, scrie în anunțul de licitație.

Paradă cu fanfară și reconstituire de bătălie

MNaB caută un furnizor care să asigure „servicii complete” de organizare. Suma maximă oferită este de 199.920 lei, cu TVA. Evenimentul propriu-zis înseamnă o paradă militară cu fanfară, prezentarea unor echipamente și uniforme ale ostașilor români și inamici și a unor tehnici de luptă. De asemenea, va fi reconstituită cel puțin o bătălie și vor avea loc ateliere interactive. „Beneficiarul dorește contractarea asociațiilor de reconstituire istorică Tradiții Ostășești și Deutsches Freikorp. Furnizorul trebuie să prezinte un acord încheiat de disponibilitate a asociațiilor mai sus menționate pentru data evenimentului”, mai scrie în anunț. Deutsches Freikorp este o asociație de reconstituire istorico-militară din România care comemorează memoria militarilor germani care au luptat în ambele războaie mondiale. Asociaţia Tradiţii Ostăşeşti are ca scop prezentarea tradiţiilor de luptă ale românilor.

Contractul vizează transportul participanților, al personalului tehnic și al echipamentelor aferente. Este vorba, de asemenea, despre cazare pentru aproximativ 30 persoane, 3 nopți în zona centrală, și masă pentru aproximativ 50 de persoane. Tot furnizorul va asigura prezentatorul, scenariul, scenografia și regia evenimentului, scena, sonorizarea și luminile. În plus, se va ocupa de promovare, care trebuie să includă o producție video fotografii, afișe, pliante, invitații, grafică, promovare mass-media și afișaj stradal.

România este, de 10 zile, în stare de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus. Până marți, 24 martie, erau confirmate aproape 800 de cazuri de infectare. S-au înregistrat deja 12 decese. Specialiștii estimează că vârful epidemiei în România va fi în perioada Paștelui, adică în intervalul 17-19 aprilie. Licitație este în SEAP.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: