Mese în stradă sau pereți rabatați. Soluții de la prefectură, ca piețele să rămână deschise

piețele

Toate piețele din Timișoara, mai puțin cele volante, ar trebui închise de luni, 9 octombrie. În aceeași situație sunt și 3 piețe din județ. Prefectura cere autortăților locale să găsească soluții pentru producători. Inclusiv să mute mesele în stradă.

Instituția Prefectului a transmis, duminică, primăriilor din județul Timiș o adresă prin care le solicită să ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor agricoli în piețe. Potrivit ultimelor reglementări, nu mai pot fi folosite decât piețele în aer liber. Cei de la prefectură au identificat 11 piețe în spații închise sau semi-închise în Timiș: 8 în municipiului Timișoara (Iosefin, Piața de Gros – Ovidiu Balea, Badea Cârțan, 700 Timișoara, Dacia, Girocului, Lipovei, Doina) și în Lugoj, Buziaș, Făget.

„Unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus, astfel încât să fie funcționale ca spațiu deschis. Acolo unde nu pot funcționa în acest fel, se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în zonele respective”, transmite prefectura.

Dacă măsuri de acest tip nu sunt posibile, primăriile „vor organiza și autoriza piețe agroalimentare volante, în aer liber”.

About Post Author